Na 16. října připadá Světový den jídla. Jde o den, který má zvýšit povědomí o jídle a jeho nedostatku v některých částech světa. A my se dneska naučíme od Úsměvky, která likvidovala zbytky, jak neplýtvat…
houskový knedlík (zbytek)
vejce
mléko
slanina
ředkvičky (příště už je tam nedám, raději sušená rajčata)
pórek
kousek másla
sýr
sůl
pepř
petržel, oregano a ostatní dle chuti
Na půlku knedlíku jsem dávala 4 vejce a cca 0,5 l mléka. To ostatní dle chuti a zbytků. Knedle jsem rovnala do formy tak, aby se částečně překrývaly. Ono je to i vidět. Měla jsem kulatou, tak mi to dalo víc práce.
Zapéct 15 minut, posypat grana padano a péct dalších 20 minut. K tomu okurkový salát.
Významné dny pro nás hlídá Saša… díky.
On je nějakej Den knedlíků?? To koukám 😱, ale receptík moc dobrej, anóbrž pokud není oběd pro návštěvu, tak knedlík zbude vždycky.
Helenko,každý den vypisuji světové dny i pranostiky na ten den na Vsehochuti1, i tam můžeš najít se Sašenkou inspiraci…
To já vím, ale v ten den už je pro mě pozdě – přece jen to chce nějakou přípravu.
Jo,to chápu…
To je dobrá vychytávka, jak spotřebovat zbytky. U nás bohužel knedlík nikdy nezbude, a když pár koleček ano, hned ho stopí manžel na knedlík s vajíčky. 😃
TAKY TAK TO MÁM…
Tedy knedlík mne ještě zapékat nenapadlo. Když zbyde pár koleček, skončí na kostičky na pánvi s jinýma zbytkama. Půl knedlíku u nás není zbytek 😉… ale zkusit se to může jako plnohodnotné jídlo – i těstoviny, zapékám, proč ne knedlík? 😎
Vnoučata MILUJÍ knedliky . Rodiče jim je v podstatě nedávají . Takže když přijede babička , je to JASNÉ . Zatím vede guláš 🤣🤣, hlavně holky 🤣🤣. A proč ne zapékané knedliky ? Budou nadšení a salátem nepohrdnou nikdy . Výborný recept , ten udělám a věřím ve chválu .
pokrájím knedlík na kostičky, prohodím je na pánvi a když začnou být zlaté a do křupava, zaleji je rozklechtanými vejci a nemíchám – prostě amoleta, dělával ami ji mamka, když jsme neměli moc peněz a pro mne to bylo jedno z nejoblíbenějších jídel..až v dospělosti jsem zjistila,že knedlíky s vejci,jsou pro někoho promíchávaná divná hmota…ale když se zadaří,jsou i ty míchané vzhledově hezké a moc dobré…
Přesně tak to znám z dětství i já. Když jsem pak jako vdaná manželovi tuhle dobrotu udělala, koukal na mě jako zjara. Znal to jako míchané vajíčka s knedlíkem. Ale uchytila se u nás moje varianta, i když je děláme opravdu jen občas. Je to taková vděčná rychlovka. K tomu nějaká zeleninka a tím pádem je to celkem zdravé jídlo, ze?
Ony ty křupavé kostičky naberou jinou chuť a i když se ve vejci promíchají, nemají chybu – takhle končejí ty 2-3 kolečka, co u nás zbydou 😋😎
Na první pohled na mobilu jsem si říkala:asi nějaká žemlovka vytuněná…
A oni vytuněný knedlíci.
U nás knedlík jednou za půl roku a vždycky zbyde.Většinou je dávám do mrazáku a pak je vylovím úplně vymrzlé a dobré akorát pro ryby.Tak díky za inspiraci ryby přijdou zkrátka👌👌👌