(3887) Zapečený houskový knedlík

Na 16. října připadá Světový den jídla. Jde o den, který má zvýšit povědomí o jídle a jeho nedostatku v některých částech světa. A my se dneska naučíme od Úsměvky, která likvidovala zbytky,  jak neplýtvat…

houskový knedlík (zbytek)
vejce
mléko
slanina
ředkvičky (příště už je tam nedám, raději sušená rajčata)
pórek
kousek másla
sýr
sůl
pepř
petržel, oregano a ostatní dle chuti

Na půlku knedlíku jsem dávala 4 vejce a cca 0,5 l mléka. To ostatní dle chuti a zbytků.   Knedle jsem rovnala do formy tak, aby se částečně překrývaly. Ono je to i vidět. Měla jsem kulatou, tak mi to dalo víc práce.
Zapéct 15 minut, posypat grana padano a péct dalších 20 minut. K tomu okurkový salát.

Příspěvek byl publikován v rubrice Experimenty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

13 komentářů: (3887) Zapečený houskový knedlík

  1. Haderach Kwisatz napsal:

    Významné dny pro nás hlídá Saša… díky.

  2. a.rena napsal:

    To je dobrá vychytávka, jak spotřebovat zbytky. U nás bohužel knedlík nikdy nezbude, a když pár koleček ano, hned ho stopí manžel na knedlík s vajíčky. 😃

  3. kvetula.v napsal:

    Tedy knedlík mne ještě zapékat nenapadlo. Když zbyde pár koleček, skončí na kostičky na pánvi s jinýma zbytkama. Půl knedlíku u nás není zbytek 😉… ale zkusit se to může jako plnohodnotné jídlo – i těstoviny, zapékám, proč ne knedlík? 😎

  4. Vera M. napsal:

    Vnoučata MILUJÍ knedliky . Rodiče jim je v podstatě nedávají . Takže když přijede babička , je to JASNÉ . Zatím vede guláš 🤣🤣, hlavně holky 🤣🤣. A proč ne zapékané knedliky ? Budou nadšení a salátem nepohrdnou nikdy . Výborný recept , ten udělám a věřím ve chválu .

  5. sharka.68 napsal:

    pokrájím knedlík na kostičky, prohodím je na pánvi a když začnou být zlaté a do křupava, zaleji je rozklechtanými vejci a nemíchám – prostě amoleta, dělával ami ji mamka, když jsme neměli moc peněz a pro mne to bylo jedno z nejoblíbenějších jídel..až v dospělosti jsem zjistila,že knedlíky s vejci,jsou pro někoho promíchávaná divná hmota…ale když se zadaří,jsou i ty míchané vzhledově hezké a moc dobré…

  6. jarybarka napsal:

    Na první pohled na mobilu jsem si říkala:asi nějaká žemlovka vytuněná…
    A oni vytuněný knedlíci.
    U nás knedlík jednou za půl roku a vždycky zbyde.Většinou je dávám do mrazáku a pak je vylovím úplně vymrzlé a dobré akorát pro ryby.Tak díky za inspiraci ryby přijdou zkrátka👌👌👌

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..