(3894) Klouzkové halušky

… podle Jaroslava Vanči

očištěné klouzky
cibule
máslo
kousek slaniny
kmín (drcený)
pepř
smetana na vaření
brynza

 Na másle osmahneme nadrobno pokrájenou cibuli a trochu na kostičky pokrájené prorostlé slaniny, stačí jen malé množství, ať nedominuje nad houbami!
Restujeme dozlatova, pak přidáme na větší kousky pokrájené klouzky, kmín a bílý pepř. Podusíme do změknutí, přidáme sladkou smetanu na vaření, prohřejeme a sejmeme z plotýnky. Nakonec do omáčky rozdrobíme brynzu – už nevaříme! Osolíme podle chuti. Promícháme s horkými haluškami a na talíři ozdobíme kopečkem zakysané smetany.

Poslala Kvěroslava: „Neměla jsem brynzu, tak jako náhrada posloužil kousek balkánu – předem jsem solila míň, zakysanou už jsem nedávala. Recept jsem našla na houbařských stránkách.“

Příspěvek byl publikován v rubrice Experimenty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

2 komentáře: (3894) Klouzkové halušky

  1. lakysa22 napsal:

    Budu se muset přestěhovat blíž, abych mohla ochutnat a zodpovědně informovat zdejší kuchatky..

  2. a.rena napsal:

    Tak to je parádní recept! No, mladí se chystají ještě jednou vyrazit do lesa, tak snad něco přinesou, abych mohla vařit. Bryndzu mám, slaninu taky a smedtana je v ledničce vždycky. 😋

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..