… podle Jaroslava Vanči
očištěné klouzky
cibule
máslo
kousek slaniny
kmín (drcený)
pepř
smetana na vaření
brynza
Na másle osmahneme nadrobno pokrájenou cibuli a trochu na kostičky pokrájené prorostlé slaniny, stačí jen malé množství, ať nedominuje nad houbami!
Restujeme dozlatova, pak přidáme na větší kousky pokrájené klouzky, kmín a bílý pepř. Podusíme do změknutí, přidáme sladkou smetanu na vaření, prohřejeme a sejmeme z plotýnky. Nakonec do omáčky rozdrobíme brynzu – už nevaříme! Osolíme podle chuti. Promícháme s horkými haluškami a na talíři ozdobíme kopečkem zakysané smetany.
Poslala Kvěroslava: „Neměla jsem brynzu, tak jako náhrada posloužil kousek balkánu – předem jsem solila míň, zakysanou už jsem nedávala. Recept jsem našla na houbařských stránkách.“
Budu se muset přestěhovat blíž, abych mohla ochutnat a zodpovědně informovat zdejší kuchatky..
Tak to je parádní recept! No, mladí se chystají ještě jednou vyrazit do lesa, tak snad něco přinesou, abych mohla vařit. Bryndzu mám, slaninu taky a smedtana je v ledničce vždycky. 😋