500 g těstovin
3 hrsti čerstvých hub
2 lžíce zakysané smetany
1 velký stroužek česneku (možno vynechat)
majoránka (čerstvá )
pažitka (čerstvá )
slunečnicový olej
sůl
pepř
Těstoviny uvařte podle zvyklostí. V pánvi na rozehřátém oleji orestujte směs hub s prolisovaným stroužkem česneku. Osolte a opepřete dle chuti. Až se ze směsi odpaří většina vody, přidejte zakysanou smetanu, promíchejte, dál nevařte. Těstoviny vmíchejte do omáčky a podávejte zasypané čerstvými bylinkami.
Poslala Květoslava: „Česnek i bylinky jsem vynechala a chutnalo nám i tak.“
Já teda houby pouze a jedině na másle… Samozřejmě pokud nejsou v trojobalu.
Jà na másle a česnek musí být!! Dnes kouknu po čerstvých houbách a …😋😋
Furt rostou, dokonce i pražské Stromovce.
Přimlouvám se za máslo. Majoránku si úplně neumím v té kombinaci představit, spravila bych to hrstkou petrželky.