vepřový váleček
sůl
pepř
kmín
máslo
kapie
hříbky
cibule
petrželka
(šalvěj)
tymián
strouhanka
1 vejce
Plát vepřového (tady vepřový váleček – ne panenka) rozklepejte, osolte, opepřete. Ve dvou řadách kousek od sebe dejte po cele šířce silnější plátky másla a proužky kapie. Na nádivku nakrájejte hříbky, cibulku, petrželku, kdo snese přidá šalvěj, stačí 2-3 lístky a trochu tymiánu. Lžíci strouhanky, 1 vajíčko, sůl. Cibulku zpěňtete na másle, přidejte hříbky a bylinky, orestujte a přidejte vejce. Naplňte, zamotejte (dobře to jde pomocí alobalu), osolte, posypejte kmínem. Do pekáčku dejte asi decku vody.
Poslala Devětapadesátka: „Já jsem v alobalu nechala a pekla v něm asi hodinu na 160°, pak jsem ho odstranila a ještě půl hodiny dopekla do barvy. Do výpeku jsem přidala kus studeného másla.“
Tomu se říká poesie na talíři. 🙂 Hříbky jsem si zavařila podušené, takže spáchám při nejbližší příležitosti. Díky za recept.
Ó lalà to je nádhera.
Pár hříbků mám v mrazáku a nechám je na tuhle dobrotu.
Kurda burda , neuvěřitelné. Ale já jsem fakt opravdicky neměla letos čerstvé houby . Můj problém . Byla jsem hodně u dětí, dokonce 3x na dovolené a mezitím samá chřipka a covid . Všechno si uvařím příští rok . Tohle je zase nádherné jídlo . Mňam
Roláda hezky malovaná👍 Už dlouho jsem žádné maso nerolovala, budu se muset polepšit. Díky za tip😋😎
Já přemýšlím nad tím válečkem – doma mám jen dřevěnej – možná by to šlo. Když vařili polívku ze sekyrky ….
Tady se pàchá tolik dobrot – že já jsem tu vůbec nakoukla. Ale uschovám, kolem půlky měsíce má přijet synátor – ten by to určitě ocenil.
Díky za recpetík..👍