(3897) Cukeťák na plechu z trouby

(podobnost s guglou čistě náhodná)

2 střední cukety
4 až 5 menších brambor
sůl
česnek
majoránka
pepř
kmín drcený
lžíce polohrubé mouky (lze nahradit strouhankou)
3 až 4 vejce podle velikosti
1 lžíce sádla na vymazání plechu

Cuketu a brambory si nastrouháme a osolíme. Kdo nechce, brambory si nepřidá, já ale trochu brambor přidávám i když smažím na pánvi. To vlastně vzniklo když jsem měl málo cuket a chtěli jsme cukeťáky, tak jsem přidal bramboru a nevím proč ale lépe se to smažilo, byl trochu pevnější a chuť to nezměnilo a tak jsem u toho zůstal.
Česnek oloupeme a utřeme do hladka. Pekáč si vymažeme lehce sádlem. Jen aby se nám cukeťák nepřipekl.
Mezitím cuketa a brambory vyrosily, tak jsem je na cedníku vymačkal, dal zpátky do mísy a začal kořenit. Úmyslně nepíši kolik čeho, protože si každý dochutí podle sebe a třeba něco přidá a nebo ubere.
Když vše zamíchám, tak si ochutnám, dochutím a podle potřeby si trochu dohustím moukou. Někdy to ani není potřeba.
No a dám na pekáč asi tak 3 až 4 cm vysoko.

Recept od pana Josefa: „Peču asi 20 až 30 minut na 160° a zkouším špejlí jestli se propéká, když ano, tak zvýším teplotu a dopeču do zlatova. No, a potom už nic, jen nakrájet a dobrou chuť. Pro vegetariány vynechat sádlo a dát si olej.“

Příspěvek byl publikován v rubrice Bezmasá jídla. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

4 komentáře: (3897) Cukeťák na plechu z trouby

  1. jarybarka napsal:

    Tak já určitě přidám i ty brambory.
    O víkendu jsem zpracovala poslední velkou cuketu(domácí).
    Teď už budou jen kupované ale nevadí. Tuhle dobrotu si ráda udělám.

  2. a.rena napsal:

    A už se vidím, jak se cpu a k tomu připíjím třeba podmáslí. Mňam.

  3. lakysa22 napsal:

    A já spotřebuju poslední cuketu 👍

  4. bozena.fialova napsal:

    Bude to výborné, pan Josef má vždycky skvělé recepty. Jen mě potichu oslovil ďábel našeptávač, že když podobnost s guglou, určitě by ani cukeťák nezkazil kousek uzeného… 🙂

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..