(3899) Bagety

420 g hladké mouky (autorka dává 390 g pšeničné a 30 g špaldy nebo pohankové)
220 ml vlažné vody
45 g sádla
1 KL cukru ne vrchovatá
1,5 KL soli
20 g droždí (asi polovina kostičky)
1 PL slunečnicových semínek

Ze všeho vymícháme  hladké  těsto. Necháme kynout asi 1 hodinu.
Pak vyndáme z mísy a vypracujeme 2 bagety nebo 6 bulek. Na plechu necháme kynout dalších asi 30 minut. Pak potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme semínky sezamu nebo lněnými nebo kmínem …
Ve vyhřáté troubě pečeme na 190° asi 25 minut.
Bagety mají asi 25 cm.

Poslala Jarybarka: „V původním receptu je olej. Já dala sádlo a bagety vydrží měkké i druhý den.“

Příspěvek byl publikován v rubrice Nezařazené. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

12 komentářů: (3899) Bagety

  1. a.rena napsal:

    Já olej taky ne, sádlo je dobrá věc. Hned dnes zamísím, a právě i s pohankou, páč se mi to velice líbí a po víkendu doma nezbyla ani kůrka.

  2. jarybarka napsal:

    Peču je ob den. Naposledy jsem kromě slunečnice přidala do těsta i chia semínka.
    Jenom lžíci na zkoušku a taky dobré.
    Jsou téměř bez práce.Všechno nasypu do mísy u robota,míchám a přileju vodu.za 3 minuty je umícháno.A se semínky se meze nekladou.

  3. kvetula.v napsal:

    Dobře načasované – končí doba, kdy se ve vedru nechtělo zapínat troubu a „rychlé kolo“ dovezlo čerstvé pečivo dle potřeby. Už zase začínám s houskama, dalamánkama, občas malý chleba, tak proč ne bagetky? Jo a doma škvařené sádlo taky do pečiva dávám, hezky vydrží 😋😎

  4. lakysa22 napsal:

    Lněná semínka mám , možná by šly předat i š k v a r k y – ale zatím je v plánu chleba. Bagety přijdou na řadu pak, jen ani se sádlem určitê nevydrží do druhého dne 😋

  5. Devetapadesatka napsal:

    Bagetky vypadají moc krásně, ale od té doby, co jsem začala péct chleba, už u nás o jiné pečivo není moc zájem. Tedy samozřejmě kromě sladkého. Ale až budu péct příště chleba, určitě je propašuju do trouby. 😉

  6. Nella napsal:

    Moc lákavý recept. Určitě vyzkouším. Peču už tři roky kváskový chleba, veky, výjimečně rohlíky a bagety budou obměna.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..