420 g hladké mouky (autorka dává 390 g pšeničné a 30 g špaldy nebo pohankové)
220 ml vlažné vody
45 g sádla
1 KL cukru ne vrchovatá
1,5 KL soli
20 g droždí (asi polovina kostičky)
1 PL slunečnicových semínek
Ze všeho vymícháme hladké těsto. Necháme kynout asi 1 hodinu.
Pak vyndáme z mísy a vypracujeme 2 bagety nebo 6 bulek. Na plechu necháme kynout dalších asi 30 minut. Pak potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme semínky sezamu nebo lněnými nebo kmínem …
Ve vyhřáté troubě pečeme na 190° asi 25 minut.
Bagety mají asi 25 cm.
Poslala Jarybarka: „V původním receptu je olej. Já dala sádlo a bagety vydrží měkké i druhý den.“
Já olej taky ne, sádlo je dobrá věc. Hned dnes zamísím, a právě i s pohankou, páč se mi to velice líbí a po víkendu doma nezbyla ani kůrka.
Peču je ob den. Naposledy jsem kromě slunečnice přidala do těsta i chia semínka.
Jenom lžíci na zkoušku a taky dobré.
Jsou téměř bez práce.Všechno nasypu do mísy u robota,míchám a přileju vodu.za 3 minuty je umícháno.A se semínky se meze nekladou.
Dobře načasované – končí doba, kdy se ve vedru nechtělo zapínat troubu a „rychlé kolo“ dovezlo čerstvé pečivo dle potřeby. Už zase začínám s houskama, dalamánkama, občas malý chleba, tak proč ne bagetky? Jo a doma škvařené sádlo taky do pečiva dávám, hezky vydrží 😋😎
Lněná semínka mám , možná by šly předat i š k v a r k y – ale zatím je v plánu chleba. Bagety přijdou na řadu pak, jen ani se sádlem určitê nevydrží do druhého dne 😋
Bagetky vypadají moc krásně, ale od té doby, co jsem začala péct chleba, už u nás o jiné pečivo není moc zájem. Tedy samozřejmě kromě sladkého. Ale až budu péct příště chleba, určitě je propašuju do trouby. 😉
Třeba na chleba taky časem dojde.
Je pro mě ale dost časově náročný.
No uvidíme.
Já začínala s chlebem a skončila u housek bulek a dalamánků – rychleji upečené, rychle to chladne. Výjimku má dýňový chléb, ten je taky málo pracný a celkem rychlý, ve formě neztratí tvar a máme ho rádi😉. Ještě tam mám nějaké hokkaidíčko, brzy bude. No a pak vyzkouším bagetky – budou se hodit na jednohubky a ani nebudu čekal na nějakou návštěvu😋
Květuš , pečeš něco z toho v remosce ? Díky . A Evi , děkuji , v pátek přijedou děti a upeču 🤗. Asi bude třeba upéct rovnou ze dvou dávek 🤣
To mne nikdy nenapadlo zkoušet, mám remosku malou, do té by se to ani nevešlo🤷♀️
V remosce se dá péct, zkoušela jsem to několikrát. Ale musíš pečivo otočit, aby se propeklo i zespodu. Myslím, že tak po dvou třetinách času pečení. To musíš vyzkoušet.
Mám tu velkou , všechno zkouším
, až když je nás víc
Moc lákavý recept. Určitě vyzkouším. Peču už tři roky kváskový chleba, veky, výjimečně rohlíky a bagety budou obměna.