červená cibule
žlutá paprika
2 dobré klobásy
plechovka rajčat al arabiatta
bílé fazole v tomatě
petrtelka, libeček
Na pánvi jsem rozpálila trochu oleje, přihodila na měsíčky nakrájenou červenou cibuli a na kusy nakrájenou žlutou papriku. Trochu orestovala, přidala na větší kusy nakrájené dvě klobásy (z Řevnic…), zalila plechovkou rajčat al arabiatta (ta jsou lehce pikantní) z Lidlu a přidala plechovku bílých fazolí v tomatě. Osolila, provařila, nakonec zamíchala hrst petrtelky a libečku. S chlebem to nebylo marné ?.
Autorka receptu: Devětapadesátka
Jo takové ňamky taky ráda dělám.
Já to znám jako Kovbojské fazole…na cibulku kousky vepřového masa, pak kousky klobásy, zeleninovou papriku, přidat bílé fazole v tomatě, tmavé fazole bez slaného nálevu, rozmixovaná rajčata…
Je to fakt ňamka, a hodně syté.
Děkuji za připomenutí tohoto receptu, dnes jsem ho dělala k obědu. Můj muž nemá rád k obědu jako přílohu chleba, vždycky říká, že to není oběd. Mají být brambory /ty by jedl denně a ke všemu/, těstoviny, rýže… Ale dnes byl nadmíru spokojen, dokonce si přidal a ještě mu zbylo na odpoledne. Mám od něj vyřídit velké poděkování „devětapadesátce“za recept, tak tlumočím.
Sama za sebe bych přidala, je moc dobré, že k ingrediencím přidáváte kde jste je koupili, třeba ta plechovka rajčat al arabiatta z Lídlu, už jsem to četla i u jiných receptů. Za to moc děkuji, protože já třeba něco ani neznám, nebo si toho v obchodě nevšimnu. Už jsem využila těchto rad vícekrát.
Jiřinko, moc děkuji, jsem rada, že recept byl užitečný.?
Sice mám pocit, že děláme hlavně reklamu na LIDL (kříže nekříže 🙂 ), ale je fakt, že je to užitečný.
Helenko, my to nebereme jako reklamu, ale v malých obchůdkách nic takového není a Lídl, Kaufland je všude a nejvíc tam chodíme nakupovat. Já třeba moc ráda bych vyzkoušela /myslím BOY o tom psala/ ty „lahůdkové kvasnice“. Tady je nikde nemůžu sehnat, ani v žádném super ani hyper marketu, dokonce ani v DM vůbec nevěděli o co jde. Jen jsem měla štěstí v „Rohlíku“, ale tam musím nakoupit nejméně za 500,-Kč. Jsem ze staré školy a ochutit třeba polévku, bych raději lahůdkovými kvasnicemi, než polévkovým kořením/magi/. Proto vítám takové rady.
Zkuste Country Life … sice zaplatíte za poštovný, ale … Pozn: TAdy jsem odmazala odkaz, ale je uložený u Haderach -kdo ho chce, at si napíše přímo jí. Je to z důvodu možných problémů s reklamou. Jana
Helenko děkuji, už jsem si objednala.
Prostě e-shop Country Life, tam se o najde i bez linku 🙂
Ani nevím,kde jsem to viděla nebo četla,ale podle toho jsem si udělala domácí“vegetu“.Usušila jsem po kg koře-
novou zeleninu,kg pórku,kg kedlubny,1malou kapustu-
-všechno v troubě,nemám sušičku,a petržel,libeček, pažitku a celerovou nať,přidala sůl a aby to bylo žluté koření,tak svou oblíbenou kurkumu.Trvalo to nejméně týden,pak jsem rozmixovala nadrobno a mám dvě velké a 1 menší sklenici.
Je to dobré,mohu jen doporučit.
IvoC děkuji, všechny uvedené ingredience jsou ještě dostupné, tak tuto vegetu ještě udělám.
Nojo, já vím, že to tak vypadá, ale když zrovna tahle rajčata mají jnou chuť – jsou pikantní, zatímco běžné konzervy jsou jen „rajčatové.“ A já sama přivítám, když mi někdo prozradí, kde co dobrého koupil ?
Klid, taky hodně nakupuju v LIDLu 🙂
no nevím, jestli sem ještě někdo dneska zabloudí, ale v Lidlu jsou italské dny a právě mají ta rajčata správně se to píše all´arrabbiata, koukla jsem na plechovku. Stojí 19,90. Mají i neochucená anebo s cibulí, česnekem a bazalkou, ale ta nemám vyzkoušená. Arrabbiaty kupuji, protože jsou pálivá 🙂
Ja ja ja! A uz mam nakoupino (teda v LIDLu, ne ve vycepu) 🙂
Klidně nakup i ve výčepu…. Když to bude něco dobrého, proč ne?
Děkuji, už jsem si je koupila, u nás se určitě neztratí.