olomoucké tvarůžky dle počtu strávníků (počítejte 1 na jednu topinku)
1 červená cibule
1 PL plnotučné hořčice
1 PL oleje
špetka mleté pálivé papriky
mletý pepř
sůl
1 stroužek česneku
chléb
Tvarůžky a cibuli nakrájíme na drobné kostičky, důkladně promícháme s hořčicí a olejem, dochutíme paprikou, pepřem a solí. Mažeme na nasucho opečený chléb potřený česnekem. A chce to pivo!
Foto pan Milan
Tvarůžky nemám a hned tak do obchodu nepůju, ale že bych zababicovala romadúr?
Mám jedny takové pěkně „uhnilé“… 😋
Renčo, takové, které starobou už neudrží tvar, jsou snad nejlepší. Miluju všechny tyhle libovonné sýry, ale zdá se mi, že „olomoučáky“ už nemají ty grády jako dřív. Čenich mi pracuje stále jak policejnímu psovi, ale ten odér, který se provrtal ven i ze zašroubované sklenice, už není takový. I přesto je to ale stále pochoutka. 🙂
Lámu se tu smíchy.Prý uhnilé a starobou nedrží tvar!🤣🤣🤣
Já z těchto sýrů co jdou naproti raději romadůr a nejraději gorgonzolu a tu též už beztvarou.