růžičková kapusta
slunečnicový olej
cibule
slanina
vejce
pepř
sůl
Nakrájenou cibuli osmahneme na oleji, přidáme blanšírované kapustičky pokrájené na poloviny (veliké na čtvrtiny) , osolíme, opepříme a dusíme do měkka. Podléváme po trošičkách, aby nezbyla voda, až bude křupavá tak akorát dle obliby. Na pánvi roztavíme slaninu nakrájenou na malé kousky, přidáme vejce a osolíme. Promícháme, necháme srazit do oblíbené konzistence, přidáme hotovou kapustu a vše promícháme.
Místo kapustiček možno použít hlávkovou kapustu na proužky.
Poslala Květoslava: „Příloha u nás čerstvý chléb.“
To je tak, když není ještě café☕ čtu: slanina, vejce, vepř…
Kapustičky jsou fajn, ale doma jen kapusta – tak bych to mohla zkusit.👍
Kapustičky ukládám.
Koupila jsem je a nejprve budou na zádíčka.
S vajíčkem až později.
Já mám kapustičky ráda, můj muž ne… Já si je občas udělám jen pro sebe (třeba na zádíčka), ale s vajíčky se, přiznám se, minu. Ale věřím, že to je velmi chutná úprava.
já na slanině a česneku nebo smažené jako květák..s vejci mne nenapadly..zkusím….