asi půl kila václavek (2 porce)
hladká mouka
¾ l slepičího vývaru
cibule
mletá sladká papřika
smetana
sůl
pepř
Na omáčku používáme pouze hlavičky václavek. Očistíme je a povaříme asi minutu ve vroucí osolené vodě. Propláchneme.
Na másle do sklovata usmažíme nadrobno nakrájenou cibulku, potom přidáme sladkou papriku. Necháme chvilku opražit, zuřivě mícháme, aby se paprika nespálila, přidáme hlavičky hub, zalijeme vývarem a vaříme asi 15 minut.
Když jsou houby skoro měkké, přilijeme záklechtku z mouky a smetany, dochutíme solí a pepřem a ještě 10 minut zlehýnka povaříme. Na závěr můžeme zakápnout pár kapkami citronové šťávy.
Autorka receptu: HaderachKwisatz
Přesně tak bych to dělala mít vaclavky ?. Jednou jsem jich měla prehrsel z jesenickeho Rejvizu. Tam byly koberce vaclavek, kraaasa nebeskaaa