(392) Čatní ze zelených rajčat

1 kg zelených rajčat
¼ kg cibule
¼ kg oloupaných vykrájených jabek
2-3 stroužky česneku
1 feferonka (nemusí být)
200 g  pískovéhu cukru
2 dcl octa
1 KL soli
1 KL mletého pepře
1 KL mletého zázvoru
1 KL mletého (!) nového koření

Veškerou zeleninu nakrájíme na drobné kousky, zastříkneme vodou a dáme dusit do kastrolu  alespoň na 30 minut, i více.  Občas promíchat.
Pak přidáme všechno koření, ocet, cukr  a znova vaříme, až směs zhoustne na přiměřenou konzistenci – prostě v tom nesmí stát voda.

Čatní uvařil Michal, ochutnala, zhodnotila a recept vyskuhrala  HaderachKwisatz

Příspěvek byl publikován v rubrice Zavařujeme a sušíme. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

4 komentáře: (392) Čatní ze zelených rajčat

  1. raduna.ha napsal:

    No tož, jsem si říkala, že letos již zavařovat nic nebudu, ale toto
    se mi líbí a zelených rajčat je pořád ještě dost. Jen asi přidám víc
    česneku /uvidím podle chuti/. A chtěla jsem se zeptat – sterilujete
    nebo plníte jen horké do skleniček?

  2. Katyp50 napsal:

    Dělávala jsem čatní z mnoha druhů zeleniny, někdy i z ovoce (takové švestkové, z blum nebo z jablek a hrušek bylo vynikající), ale vždy jsem pro jistotu zavařila. Vydrželo, teda obvykle nevydrželo neb se sežralo, bylo to k masíčkům na grilu vždy rozhodně lepší než třeba hořčice a tatarka.

  3. Devětapadesátka napsal:

    U nás od loňska vede kečup a čertovská. Dalšího nic nežádají ?

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..