1 balení mraženého zeleného hrášku
mozzarella
50 g anglické slaniny
hrst slunečnicových semínek
Mražený hrášek uvařte v osolené vodě doměkka. Na pánvičce orestujte na kostičky nakrájenou slaninu s hrstí slunečnicových semínek. Uvařený hrášek rozmickujte spolu s mozarelllou. Do rozmickované směsi přidejte slaninu se semínky, promíchejte, osolte, opepřete. Podávejte teplé.
Autorka receptu: HaderachKwisatz
Jo, hrách a hrášek mám moc ráda. Tohle vypadá velmi zajímavě, až na ta semínka, ta vynechám.
Hrachová kaše, nastavovaná kaše….. to vše mám také moc ráda.
Semínek netřeba 🙂
Mně v tomto případě netřeba hrášku. Ten já jako kuličky ano, jako kašičku ne-e. Hrachovou jo-o. Trochu horší, než hrášková kašička, je hrášková kašička s mátou… A trošičku nejhorší na tom je, že to není na zahánění nepřátel, ale že to Angličani fakt jedí
Ujistuju te, ze s hrachovou kasi to ma spolecnou jen vychozi surovinu 🙂
I u nás půjdou semínka sýkorkám. A přidám trochu
víc slaniny. S mozzarellou jsem ještě nedělala tak vyzkouším.
Jojo, také bych dala více slaninky.
Já používám velmi ráda iberijský špek. Je jemný a dobře se rozpoušt. V jídle mi chutná nejvíc. Ovšem taková domácí slaninka, co je jak máslíčko, ukrajuje se k panáčku dobré slivovice a občas se zakousne kousek dobrého měkkého chleba…… jejda. Slintám tu jak ten pověstný Pavlovův pes a hned bych do toho šla.