(434) „Kohout“ v nudlích

kuřecí součástky
celý pepř
nové koření
cibule
sůl

Kuřecí kostry, biskupy (a podobné další součásti)  uvaříme v osolené vodě s přídavkem celého pepře a nového koření do měkka, obereme, pokrájíme. Na pánvi zpěníme cibulku, přisypeme mleté nové koření a trochu pepře, necháme rozvonět a přidáme pokrájené masíčko. Dle chuti dosolíme, dokořeníme a vmícháme uvařené nudle.

Recept nám poslala Květula V. a píše: „Jídlu jsem nechala název mého tatínka , který takto dělával kohouty vyřazené z chovu a k té příležitosti dělal i speciální velikost nudlí – ty jsem zachovala.“ (pardon, Květo, rubriku „dědečkovy recepty“ nemáme 🙂 )

Příspěvek byl publikován v rubrice Babiččiny recepty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

7 komentářů: (434) „Kohout“ v nudlích

  1. Katyp50 napsal:

    „Kuřecí součástky“ jsou super název!
    Jinak já bych k tomu přidala nějakou omajdu, třeba sýrovou.

  2. BOYE napsal:

    Onehdy jsem se přistihla při zjištění, jak moc mi chutná vařená drůbež. A tudíž „kohout“ ať je jakéhokoli pohlaví a národnosti drůbeží, je jídlo, který si ráda dopřeju. A v nudlích cokoli.
    Jo, rubrika „dědovy recepty“ by tu klidně být mohla. Jídel tam bude poskrovnu, neb dědové a otcové naši byli ještě genderově vyhrazení a vařili jen když babičky zrovna v době jídla rodily. Byly i výjimky. Něco o tom ví Katyp, že? Ale rubrička by nebyla marná, neb by se do ní mohly schovat šnapsíky a utrejchy a tajnosti potravní starých mládenců, slaměných vdovců a jiných podivuhodných živočichů.

    • Katyp50 napsal:

      Jojo, můj tatínek byl excelentní kuchař a vlastně maminku naučil vařit. Asi jsem tu psala, jak jednou vleže na gauči komentoval chřustění z kuchyně: „Jé Mařenko, my budeme mít k večeři hrách?“ „Ne, to budou knedlíky s vajíčkem!“ ozvalo se zpět a tím mu došla trpělivost! Maminka vařila skvěle, ale tatínek měl úžasnou fantazii na kombinace chutí a koření. V tomhle jsem po něm. Můj ex často říkal (když teda uznal za vhodné pochválit): „Hmmmmm, skvělé to bylo. Škoda, že už to nikdy v životě nebudu jíst znovu, protože ty nikdy neuvaříš stejné jídlo 2x.“ Jojo, ráda experimentuji s kořením a bylinkami.

    • kvetula.v napsal:

      Už se tu pár receptů od dědečků objevilo a kdyby se přidaly výtvory single pánů, asi bychom se divily. Oni totiž chlapi když se do vaření pustěj, bývá to zajímavé. Můj taťka uměl ledacos, ale vařil jen v případě nutnosti, jinak měl dost práce na zahradě a kolem domu. Ale brsalát a sekaná byla dvě jídla v jeho výhradní režii. Takovou sekanou jako on ale nikdy neudělám a to jsem bývala velmi často jeho asistentkou. U salátu jsem odhalila, že tu jeho chuť mu dává doma připravená majonéza z vařených žloutků, ale co tajně přihazoval do sekané????

  3. Devětapadesátka napsal:

    Na mě je to moc dietní ?. Já vařenou drůbež n e e, jen v poblífce. Musela bych to trošku přivostřit. Teď jsem domickovala nějaký ďábelský papričky, jejichž semínka byla dovezena z Peru. Nevím, jak se jmenujou, jsou asi 1,5-2 cm velký, ale pálej ukrutně. Kdo je ochutnal, ještě půl dne si chladil hubu?

  4. Katyp50 napsal:

    Jeden známý „Dědek Kingboletus“ pěstuje rok co rok pálivé papričky na pidibalkonku. Má jich desítky druhů, posílají mu je přátelé z celého světa. Letos mi nabízel sazeničky, jenže já je nemám kde pěstovat. Ale příští rok už si od něj semínka či sazeničky vezmu a pak se s Vámi podělím. On je neskutečně zcestovalý, velmi chytrý člověk. Dělá skvělé pesto z medvědího česneku, rozumí houbám jako málokdo – jeho jakési podivné fialové houbičky, naložené v octě byly tak skvělé, že jsem je zbodla na posezení. Takže já už příští rok určitě budu mít na pěstování papriček místo a už se na ně těším. Objednala jsem si i 300 ks semínek sukulentů a kaktusů. Tak na ty se také těším. Ta lodžie bude především kočičí, pak závěsné jahody, bylinky, sukulenty, kaktusy, papričky, v rohu velký květináč s borůvkou, zvenku převislé muškáty…….. uvidím, kde si vypiju kafe. Možná jen na pidistolečku a pidižidličce. Jojo, jenže než to všechno odstěhuju………..

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..