(437) Plněné kapie „dva v jednom“

přiměřené množství kapií (jiné papriky ne)
mleté maso
cibule
sůl
pepř
Solamyl
olej

Papriky zbavíme šťopek, vykucháme a naplníme mletým masem, smíchaným s osmaženou cibulkou, solí, pepřem a 1-2 lžícemi Solamylu.  V pekáči/kastrolu zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, papriky opečeme ze všech stran, trochu podlejeme a upečeme v troubě.  Podáváme s vařenými nebo šťouchanými brambory.

Druhý den uvaříme rajskou omáčku dle svého oblíbeného receptu, vnoříme do ní zbylé papriky i se šťávou z pekáče a podáváme s rýží nebo houskovými knedlíky.

 

 

 

Autorka receptu: HaderachKwisatz

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

8 komentářů: (437) Plněné kapie „dva v jednom“

  1. Jana Macůrková napsal:

    Na ten první den ještě dávám už na talíři trochu šlehačky nebo zakysané smetany. A myslím, že tyhle recepty už tady byly každý samostatně ve skoro stejné podobě.

  2. Katyp50 napsal:

    Plněné papriky – jakékoliv, miluju. V rajské majdě i jen pečené ve vlastní šťávě.

  3. Devětapadesátka napsal:

    No já miluju plněné papriky s rajdou, ale lusky mi nedělají dobře. Takže pro sebe tam mrsknu pár kuliček. A dobrý je, když aspoň jedna paprika je pálivá, rajda dostane šmrnc.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..