3 ks kuřízků nakrájet na malé kousky, naložit do sojovky, pepře, solamylu, soli, trochu vody a oleje.
Na pánev (dobře se dělá ve woku):
anglická slanina a uzená krkovice – opéct.
A postupně přidáváme:
1 cibule
kousek nastrouhané cukety
řapíky mangoldu nakrájené na špalíčky
nakrájené listy mangoldu (může se nahradit špenátem)
a po změknutí medvědí česnek (mám v mrazáku).
Osolit, opepřit, zalít šlehačkou (trochu si nechat na maso) a přisypat sýr, nejlépe parmezán (když není jde to i s Nivou a také už jsem dělala s taveňáky, které jsem tyčákem rozmixovala ve šlehačce).
Na druhé pánvi zprudka opéct kuřecí maso, stáhnout oheň, zalít trochou šlehačky a počkat až se vsákne.
Smíchat dohromady a podávat na těstovinách.
Recept nám poslala: Bláhovka
Vypadá to zvláštně, ale zdravých receptů není nikdy dost. Určitě to stojí za vyzkoušení. Jak roztopím troubu, přihodím sice menší…