(452) (Ne zcela) vegetariánský pekáč II.

3 brambory
1/2 dýně Hokaido
2 papriky
1/2 květáku
1 pórek
anglická slanina
šlehačka + trochu mléka
sýr Niva

Zeleninu  nakrájet na kousky, okořenit (třeba  kořením na grilovanou zeleninu).
Na pánvi osmažit anglickou slaninu, přidat lžíci mouky, chvilku míchat, přilít 1 šlehačkou a mléko.

Provařit, přidat asi 10 dkg Nivy.
Zeleninu dát na pekáč a zalít připravenou směsí. Péct 20 minut přiklopené, pak odkrýt a dopéct.

Recept nám poslala Bláhovka a dodává: „Sice to vábně nevypadá, ale je to chutné. Dělám to i se zeleninou z mrazáku, hrášek, fazolky a nebo přidám mrkev, brokolici. S houbami je to také výborné.“

Příspěvek byl publikován v rubrice Bezmasá jídla. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

9 komentářů: (452) (Ne zcela) vegetariánský pekáč II.

  1. Katyp50 napsal:

    Tak bez dýně bych si to klidně dala. S houbami……. s čímkoliv. Jen ne dýni. 🙂

  2. kvetula.v napsal:

    A to já si to klidně i s tou dýní dám – ještě se tu jedna vyčítavě kouká, že pořád vymýšlím co s ní – je dost velká, tak až ji říznu, budou zase dýňové hody. Jen místo květáku dám brokolici – dneska kousek zbyl od zapékání s těstovinama, taky ňamka, Haderach díky!
    Ostatní suroviny mám po ruce, tak nemusím nic kupovat a oběd z jednoho pekáčku bude bez velké námahy. 🙂

  3. jarybarka napsal:

    Jak je to z brambor a je tam anglická tak to je jedlé i s dýní cuketou houbama i kyselim zelím třeba.?

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..