(453) Telecí plátek s grilovanou zeleninou

telecí plátek
červená paprika nakrájená na větší kusy
cuketa nakrájená na plátky
lilek nakrájený na proužky
brokolicové růžičky
kousek feferonky – nemusí být
petrtelka, pár jehliček  rozmarýnu, citronová šťáva
Na troše oleje a másla narychlo opečte osolené a opepřené maso, zabalte do alobalu. Na pánev po mase přidejte trochu olivového oleje a zprudka opečte zeleninu, přidejte  rozmarýn. Osolte, kápněte citr šťávu, přidejte petrtelku. Rozbalte maso, šťávu z alobalu přilijte k zelenině. Na talíř  dejte zeleninu, maso nakrájené  na tenké plátky a podávejte. K  tomu měla  dip smíchaný z  poloviny majonézy a poloviny čertovské omáčky . Ozdobeno stnítkou čerstvé majoránky.

Recept nám poslala:  Devětapadesátka  (a k brokolici dodává „Nojo, já vím, nemusím ji, ale je tam pro barvu?)

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

5 komentářů: (453) Telecí plátek s grilovanou zeleninou

  1. blahovka.h napsal:

    Zelenina by byla, teď ještě to telecí . . . . . .

  2. 60anda napsal:

    V neděli jsme měli u rodičů oslavu , 60let jsou manželé, kromě kachny se dvěma druhy zelí, jsme měli jako druhý chod telecí, prošpikované, pěčené jen na másle a cibuli a pak se do výpeku přidala zakysanka, bylo vynikající.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..