telecí plátek
červená paprika nakrájená na větší kusy
cuketa nakrájená na plátky
lilek nakrájený na proužky
brokolicové růžičky
kousek feferonky – nemusí být
petrtelka, pár jehliček rozmarýnu, citronová šťáva
Na troše oleje a másla narychlo opečte osolené a opepřené maso, zabalte do alobalu. Na pánev po mase přidejte trochu olivového oleje a zprudka opečte zeleninu, přidejte rozmarýn. Osolte, kápněte citr šťávu, přidejte petrtelku. Rozbalte maso, šťávu z alobalu přilijte k zelenině. Na talíř dejte zeleninu, maso nakrájené na tenké plátky a podávejte. K tomu měla dip smíchaný z poloviny majonézy a poloviny čertovské omáčky . Ozdobeno stnítkou čerstvé majoránky.
Recept nám poslala: Devětapadesátka (a k brokolici dodává „Nojo, já vím, nemusím ji, ale je tam pro barvu?)
Zelenina by byla, teď ještě to telecí . . . . . .
V Lidlu měli minulý týden telecí plátky balené po jednom, a protože přes týden vařím jednoporcovky, hodilo se. Včera je ještě měli, pokud máš někde blízko Lidl, zkus mrknout.
Samé zdravé ingredience. Když telecí u nás v Lidlu ještě dnes potkám, ozkouším. Já tam po masu běžně nekoukám, takže mi to ušlo. Díky za tip!
V neděli jsme měli u rodičů oslavu , 60let jsou manželé, kromě kachny se dvěma druhy zelí, jsme měli jako druhý chod telecí, prošpikované, pěčené jen na másle a cibuli a pak se do výpeku přidala zakysanka, bylo vynikající.
Madonnamia , to babička vařila sama ? Sikovna, musím vyzkoušet . Ty babky vařily nejlíp a teď už jsem babka , musím to nějak tooooo taky