kuřecí kousky
sterilovaný celer
jablko
cibule (nejlépe bílá)
tvrdý sýr (nemusí být)
majolka
sůl, pepř
Kuřecí prsíčka (stehenní řízky) nakrájíme na kousky a osušíme. Do hlubší nádoby, ideálně s nepřilnavým dnem, dáme oleje co by pokryl dno a vsypeme vrchovatou KL cukru. Zahříváme, až cukr začne karamelizovat. Přidáme kuřecí kousky a zprudka omažíme doměkka (netrvá to dlouho) a dáme stranou vychladnout.
V míse smícháme sterilovaný celer, strouhané jablko, najemno nakrájenou cibuli, nadrobno nakrájený sýr, přidáme kuře, osolíme, opepříme a přidáme pár lžic majolky. Necháme alespoň hodinu odležet v chladu.
Takto upravené kuřecí kousky se hodí i do jiných zeleninových salátů.
Autorka receptu: HaderachKwisatz
Celer miluju tak se do toho pustím a už se těším jak si pošmáknu.
Celer miluju také! Jen bych vynechala ten sýr a možná i majolku. Nechala bych to jen jako přírodní salát – celer, masiko, cibulku a trošičku nálevu z toho celeru. Nějak mi tam ten sýr a majolka nesedí. Ale nevím, třeba je to dobrá kombinace.
Ten sýr tam být nemusí a majolky stačí 1 lžíce.
Tak tohle určitě brzo postavím na stůl. Díky za tip na úpravu kuřecích kousků zase jinak. Zeleninové saláty u nás frčí 🙂
Vypadá to moc pěkně a zase ta krásná mísa … celer mám ráda a k tomu bagetku, nebo jen tak, určitě udělám 🙂
🙂
Já si to maso umím představit na salátku z míchaného listí, jen lehce zakápnout citronem, olejem, přisolit, ev. lehoulince přidat fifirónku ?
Ledovej salát, sterilovaná kukuřice, cherry rajčátka, tohle maso a jogurtový dresink s troškou česneku. Nejlepší!
Jooo, ale bez kukurůzy, prosím. Tu nedávám ?
Povoluje se 🙂
Oooo, děkuji ?. Teď si do konce týdne nechám zajít chuť na cokoliv, neb počínaje zítřkem budu požívat blafy nemocenské. Hluchá na jedno ucho a ještě hladová, to tedy bude kombinace ?.
Pro Devětapadesátku – Držím palečky, brzy se nám vrať dobře zrepasovaná 😉 🙂
Díky moc ?
Kukuhrůzu též nikoliv.