(493) Celerový salát s karamelizovanými kuřecími kousky

kuřecí kousky
sterilovaný celer
jablko
cibule (nejlépe bílá)
tvrdý sýr (nemusí být)
majolka
sůl, pepř

Kuřecí prsíčka (stehenní řízky) nakrájíme na kousky a osušíme. Do hlubší nádoby, ideálně s nepřilnavým dnem, dáme oleje co by pokryl dno a vsypeme vrchovatou KL cukru. Zahříváme, až cukr začne karamelizovat. Přidáme kuřecí kousky a zprudka omažíme doměkka (netrvá to dlouho)  a dáme stranou vychladnout.

V míse smícháme sterilovaný celer,  strouhané jablko, najemno nakrájenou cibuli, nadrobno nakrájený sýr, přidáme kuře, osolíme, opepříme a přidáme pár lžic majolky. Necháme alespoň hodinu odležet v chladu.

Takto upravené kuřecí kousky se hodí i do jiných zeleninových salátů.

Autorka receptu: HaderachKwisatz

Příspěvek byl publikován v rubrice Studená a dietní kuchyně. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

14 komentářů: (493) Celerový salát s karamelizovanými kuřecími kousky

  1. jarybarka napsal:

    Celer miluju tak se do toho pustím a už se těším jak si pošmáknu.

  2. Katyp50 napsal:

    Celer miluju také! Jen bych vynechala ten sýr a možná i majolku. Nechala bych to jen jako přírodní salát – celer, masiko, cibulku a trošičku nálevu z toho celeru. Nějak mi tam ten sýr a majolka nesedí. Ale nevím, třeba je to dobrá kombinace.

  3. kvetula.v napsal:

    Tak tohle určitě brzo postavím na stůl. Díky za tip na úpravu kuřecích kousků zase jinak. Zeleninové saláty u nás frčí 🙂

  4. Jiřina napsal:

    Vypadá to moc pěkně a zase ta krásná mísa … celer mám ráda a k tomu bagetku, nebo jen tak, určitě udělám 🙂

  5. Devětapadesátka napsal:

    Já si to maso umím představit na salátku z míchaného listí, jen lehce zakápnout citronem, olejem, přisolit, ev. lehoulince přidat fifirónku ?

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..