(495) Plněné bramborové knedlíky

1 kg brambor
2 vajíčka
300 g hrubé mouky
100 g dětské krupičky
sádlo
uzené maso
cibule

Brambory (ideálně uvařené ve slupce den předem) oloupejte,  nastrouhejte nahrubo, přidejte vajíčka, trochu soli, krupičku a tolik mouky, aby vzniklo dobře tvarovatelné těsto.

Na pánvi rozpalte sádlo a opečte cibulku nakrájenou najemno. Přidejte na kostičky nakrájené uzené, promíchejte a trochu opečte. Nechte vychladnout. Odždibujte kousky těsta, z každého udělejte  placku, dejte doprostřed  trochu náplně a zabalte do tvaru knedlíku.

Podávejte s kysaným zelím (dušeným nebo a la salát) nebo s kedlubnovým nebo se špenátem.

Knedlíky pro vás uvařila: HaderachKwisatz

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

20 komentářů: (495) Plněné bramborové knedlíky

  1. Jana Macůrková napsal:

    Tak dneska se ukázalo v celé své nahotě, že už si musím konečně udělat na flashdisku s Bramboračkou pořádek. Bramborové knedlíky plněné uzeným dokonce podle M.D.Rettigové tam mám připravené od července, a nakonec mne Haderach předběhla….?????

  2. jarybarka napsal:

    Přiznám se źe jsem je dělala kdysi dávno jako mladá kuchařka a nějak to nedopadlo a pak už nikdy.Prostě bylo uzené s brknedklíkem a zelí.Tak už je asi načase to prubnout znova že jo.

  3. Katyp50 napsal:

    Dala bych si hned. Tuhle jsem si je, já blbec, dala v nějaké jídelně. Bože to byl blaf!

  4. Katyp50 napsal:

    Díky za tip. Občas tam i jedu.
    My (taxikáři), máme pár oblíbených a osvědčených jídelen v Praze, kde se člověk opravdu dobře nají a za slušné peníze. Protože jsem v poslední době zanedbávala pravidelnou stravu a začínalo se mi to vracet ve formě porušeného zažívání, tak jsem začala víc sledovat denní režim – dostatek tekutin a aspoň jednou za den se najíst pořádně. Já bagety, McDonaldy, KFC apod. nesnáším přímo bytostně, takže teplé jídlo, klasické, je pro mne hodně důležité. Jenže občas to do těch končin nestihnu, tak se stavím jinde a je to dost katastrofa. Už bych mohla „zmapovat“ jídelny kam ano a kam už nikdy.

  5. Ivana P. napsal:

    U nás se dělá i méně klasická verze, kdy náplň není úzené, ale houbová směs – pro masožravce s kouskem uzeného 🙂

  6. Jiřina napsal:

    Bramborové knedlíky mám moc ráda, jako náplň může být uzené, nebo nějaká uzenina, ale nejvíc nakrájené, nebo namleté škvarky. Na to smažená cibulka a zelí. Může být jen kysané s nakrájenou cibulkou a okurkem, jako salát. To je dobrota. Škvarky mám v mrazáku, kysané zelí v zeláku. Teď to bude dobré, když se začne dělat cukroví, je třeba něco od masa – př. pořádný guláš, segedín. Vždycky navařím veliký hrnec, ať mě děda nezlobí, že má hlad. Ale ty houby, není to špatný nápad, ale to asi bez zelí, jen s cibulkou. 🙂

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..