1 hrnek polohrubé mouky
1 hrnek cukru krupice
1/8 másla Z těchto přísad udělat drobenku
Ze směsi odebereme 1 hrnek na posypáníDo zbytku přidáme 1 hrnek polohrubé mouky, 2 celá vajíčka, 1 prášek do pečiva a podle potřeby mléko, aby bylo těsto hustší.
Na vymazaný a vysypaný plech nalijeme těsto, poklademe hodně ovocem a navrch nasypeme odebranou drobenku.
Tato dávka je na velký plech.
Recept poslala: Olina M.
Jaké ovoce je nejlepší na tento koláč? Uvažuju, ze bych ho upekla i víkendu.
Já dávám zavařené blumy nebo meruňky, výborný je ale i směs z různých druhů ovoce.
Oprava- o víkendu.
Dělám ho téměř totožně, jen začínám 2 hrnky mouky, půl hrnkem cukru a půl kostkou másla, pak ještě trochu mouky dosypu (mám opravdu velké plechy). Nejlepší je podle mě borůvkový, meruňkový a švestkový. Dělám ho ale nejčastěji s rybízem, občas taky s tvarohem nebo jsem na tvaroh ještě postrouhala jablka. Teď momentálně ho mám upečený v malé kulaté formě s mákem a švestkami.
Jo, a taky s rebarborou není špatný. A když ovoce poprášíte ještě skořicí (a to kyselejší ještě trochu cukrem), tak to nemá chybu.
Zkusila bych ale musim to nějak přejinačit na menší kulatou koláčovou formu.
Podle rady jsem přidala nastrouhaný tvaroh aby ovoce (zmrzlé) nepromacelo těsto..funguje..jen pry to ma nejak divnou chuť 🙂
No nevim, já dneska dělala vzteklý koláče, tvrdý tvaroh pod mražené jahody jsem použila … a dobrý!