Když vám odstěhované dítě zavolá v neděli v 15.30, že se okolo páté staví i s kamarádem, nikdy se ho neptejte, jestli budou chtít jíst. Odpověď bude vždycky kladná. A vy máte na sporáku rozdělanou večeři akorát pro dva, v lednici oběšenou myš a v mrazáku hromadu ovoce, hub a zeleniny, půlku králíka, něco kuřízků, kilo mletýho, kus srnce, atd.
Postupujte tedy následujícím způsobem:
- chvilku usilovně nadávejte – zbaví vás to tenze.
- strčte hlavu do mrazáku v zoufalé snaze NĚCO objevit
- objevte dva špekáčky
- strčte je do mikrovlnky a zapněte „defrost“
- dejte vařit vodu na těstoviny
- najděte jednu cibuli, nakrájejte, zpěňte na oleji, přidejte nakrájenýho buřta, poprašte sladkou papriku a drobet opražte – na tento vrchol kulinářskéhu umění si vezměte kastrol nebo hlubokou pánev
- uvařte těstoviny
- scezené těstoviny nasypte do kastrolu k buřtu a za častého míchání opékejte
- přidejte dvě rozkvedlaná vejce a pokračujte v míchání a opékání – nechceme kompaktní hmotu
- schovejte vlastní večeři do trouby nebo do peřin a nakrmte hladovce
Hm! Orgie smyslů to sice není, ale jíst se to dá.
HaderachKwisatz
Už chvíli přemýšlím, že bych si dala studentský řízek – silnější plátek gothaje obalený v trojobalu a usmažený, s bramborovou kaší. Ale netroufala jsem si to sem pověsit, abyste nepověsily mě.
To si piš, že nepověsily!! Ale musel by to být Gothaj jako kdysi.. ne to, co teď prodávají. Nezaßkodí připomenout, a jestli máš někde qalitní, taky byvh si dala!?
Ten byl vynikající z dobrého gothaje.
Jó studentský řízek! Dělávali jsme ho trochu jinak. 2 slabší plátky gothaje a mezi ně naplocho napůl rozkrojený hermelín. Nahrubo spíchnou několika párátky- trojobal, osmažit. K tomu kus chleba, pečivo a pivko. Jó studentská léta.
A nejen studentská léta, i teď to není špatné. U nás nemáme masnu a jezdí k nám vůz s masem a uzeninami. Prodávají tam i gothaj s nápisem – dle původního receptu. Sice nevím , kde ho sehnali, ale gothaj je vynikající a 10 dkg stojí 9,90 Kč. Žádné sádlo, které se patle v puse, to co se teď prodává. Je fakt moc dobrý, tak opět budou recepty z mládí, třeba jako je ten Váš. 🙂
Nějak to chodí v telepatickejch vlnách. Už asi čtrnáct dní mám strašnou chuť na gothaj. A strašně málo odvahy nějakej koupit. Fšude čtu štítky, hledám ochutnávky, furt nic… Proč já si nevzala Pištu Hufnágla, určitě byl řezník!
Nááááhodou, můj tatínek blahé paměti nechtěl nikdy šunkofleky zapékané, ale jedině takto na pánvi, tedy bez kibule a papriky.
Kibule – Dobrýyy ?
To prý S.,Krainová chtěla být světová a v reatauraci si objednala kandáta ?.
Že bychom tady zase založily „sešitek“ překlepů? Ona totiž i taková petrtelka má něco do sebe, nejen kibule.
Tak to moment – petrtelka a tloutek nejsou překlepy. To je pozůstatek dne, kdy se Úsměvce zbláznila klábosnice a místo ž jí všude psala t.
A seznam překlepů z PŽ by měla mít Trojka Marcela.
Jo, to jsem napsala bubě o tloutcích a petrtelce. A kdeže je Trojce konec? Nebo ji tady nepoznávám?
Tady neprispiva. Ale chodi na PPP.
Kibule není překlep ani rozmar ťukálistky, alébrž úmyslná schválnost 😉
Taky dělám, většinou ze zbylých těstovin, ale jako omeletu, hezky opéct z obou stran, aby chroupala. Přiložím okurčičku a nesu mužskému jako vrchol kulinářského umění. Dávám víc vajec, aby držela pohromadě.
Toto u nás frčí ze zbylých špaget (záměrně se vaří trochu víc). Špagátky trochu pokrájet, ohřát na oleji, přihodit kousek pokrájené šunky nebo jiné uzeninky a pokrájené olivy. Zalít rozkvedlanými osolenými vejci (různě přikořeňuji dle mometálního rozmaru) a hezky opéct. Po otočení posypu strouhaným sýrem, než se zdola opeče, sýr se hezky rozteče. Mužský si pak na talíři pocákne ostrým kečupem.
No kibule je úžasná – kamarádka má kocoura jménem Kebule, protože má hlavu tak velkou, že neprojde kočičími dvířky. Hned mi to vytanulo. Hydrocefalus nemá, jen je tak obrovský, že hlavičku do dvířek strčí tak napůl a i když by sklopil ouška a protáhl se, tak tělo už neeeeeee! Obřík miloučký.
Jo a přimlouvám se za založení PŘEKLEPOVIN!
Určitě by se tam našla spousta inspirativních výrazů, které budou sloužit dále k obveselování jiných.
Jednak: Tohle jídlo je dokonalý tím, že když na to přijde, tak i jeden buřt ve dvou pytlích kolínek nakrmí.
A překlepník by byl skvělej. Občas se tu děsně bavim, ale protože mám učitelskej syndrom, tak většinou se ovládám a neventiluju. Mělo by se uzákonit, že upozornění na překlep není v žádným případě úmysl shodit překlepníka před ostatními. Často se to povede nějakému dys- cokolikovi a těch se to dotýká trochu víc…
Já si tady onehdy málem těžce naběhla na vlastí vidle: U koprovky. Jak mám ve zvyku skládat nový slova a miluju kopr, málem jsem napsala, že jsem KOPROFIL. 🙂
:D:-D:-D A jinak souhlas.
😀 😀 😀 Proč se mi neudělali smajlíci?
…chyběly ti mezery…mizery…
To mi připomíná jednoho mého kolegu. Byl to Maďar, česky se nestihl naučit a maďarsky už zapomínal, takže úžasná kombinace. Např. jeho „jdu ke kožené lékařce“ jsme používali ještě hodně dlouho. Dávám si něco sladkého na ty „horní a dolní sáňky“. „Jdu poválat trochu vína na to patro“. To byly perly! A když jsme se ho ptali jak na to přišel, tak odpověď zněla: „Logicky si tvořím česká slova.“
My jsme si s manželem rádi hráli se slovy (viz ona kibule), takže onen koprofil by byl býval označen za výraz koukapustný – myslím, že nemusím vysvětlovat.¨
Už dva roky mi ty žertíky chybí…
My si takhle hráli s bráchou. Občas už to lidi kolem ani nestačili dešifrovat. Pak jednou v úterý řekl, že je mu blbě, neb má rýmičku a v sobotu umřel. Šest let to je. Do dneška, když vymyslim nějaké nové křížovkářské heslo, si řikám, že to musim brnknout bráchovi, neb ten to ocení… No a naše překlady do ruštiny a latiny i dalších jazyků, to byla sranda pekelná. …Přesně vím, o čem píšeš. 🙂
Tohle miluju na Anife Vyskočilový. Jednou při nějaký debatě jí vysekl pán poklonu a ona ve snaze říct mu lichotníku: „Ach, vy lichokopytníku…“ Já myslela, že se počůrám…
Ex kdysi dávno snědl dceři čokoládu…a dítko čtyřleté dupalo nožkou a s ručkou v bok na tatínka pištělo „To byla moje čokoláda, ty nenažroute!“
Moje vnučka nedávno povídala:babí ty tady máš načuníno.Bylo na huleno z e-cigarety od kamarádky.
A pak taky povídala že:vosy vyletí z hnízda a budou rozdávat švihadla. ..?
Dcera když byla malá, tak neuměla ch, takže jsme měli na zahradě kašny místo kachen. R jí taky moc nešlo, a tak viděla šousty místo chroustů.
Uuuaaaaaa 🙂 🙂 🙂
A ted mi vlezlo do hlavy:
Vem si priklad z brouka chrousta!
Ve dne spi a v noci … ( a nema tam byt CHROUSTÁ!)
Můj synovec místo M říkal P. Nejznámější je prtvá poucha. A dlouho jsme mu museli tajit, jak se ve skutečnosti říká stroji na mytí nádobí…
Hihihi, kamarádky dcera měla k večeři KOCHKU a jednou jí vypustila do postele rodinku KLECHTKŮ. Tak a teď si s tím poraďte.
V posteli byli křečci? Ale kočky nežeru!
V posteli byli 2 rodiče a několikero potomků. Inka se mohla zbláznit. Kočka ne – ČOČKA!
Venkovské fitnes…
Krásně se to čte, ale teď k receptu. Tak toto jídlo velmi dobře znám a dělám ho záměrně. Nikdy dříve jsem nic takového nedělala, ale jednou můj muž, na dotaz co zase vařit povídá: udělej nudle s vajíčkem. Nevěděla jsem co chce, tak mi to vysvětlil. Uvařit kolínka. Zpěnit v hrnci cibuli, na to hodit uzeninu, nejraději pikantní klobásu/ jde to i bez uzeniny, ale pro masožravce je to slabé/, šupnout tam 4-5 vajec a udělat smaženici. Pak do toho zamíchat uvařená kolínka/nebo jakékoliv těstoviny/.Osolit, opepřit a fofr jídlo je hotové. K tomu je dobrý salát/listový,rajčatový,okurkový,nebo čalamáda aj./Moc jsem tomu nevěřila, ale teď toto jídlo dělám, když potřebuji rychle něco k obědu, nebo k večeři. Takže jak píše Helenka, není to řízek, ale jíst se to dá. A když se udělá z těchto surovin omeleta a pěkně se z obou stran opeče, k tomu nic, nebo salát, taky se to dá jíst, protože když je chlap hladový, tak s ním není k vydržení. 🙂 🙂
Tak takhle si kolínka dělá můj muž.Je to jedno z mála jídel,která uvaří i pro mne.To musí být speciál salám,dřív to byl selský,teď pikantnější turistický,to
je celá „věda“.A omelletu dělám zase podle mého tatínka z knedlíků s vajíčkem.
Tedy Haderach, já se tady ještě na starý kolena zkazím. . . . . .
No to určitě. Ty máš šousty vokolo baráku a já tady s nevinnou říkankou. Co já vim, co ten chroust dělá v noci? Teda nechroustá, ale třeba … mrouská? Aha, to taky ne…louská! Anglický slovíčka!
Teď sleduj! Ve dne spí, v noci čte Prousta… Páč ten hmyz nebyl přímo z Čech, tak v noci by normálně chrůstal… intelektuál vokřídlenej…
Bravo!
Děkuji skromě 🙂
Tak a dost, už jsem se nasmála a jdu připravit verandu, WC a komoru na malování, neb mě na konci týdne přijde udělat truhlář botník namíru (čekám na něj už asi pět let). No a já bych nepřenesla přes srdce, kdybych věděla, že za ním je špinavá zeď. Ale radši bych se mrouskala s chroustem :-))
Musíš si toho chrousta dobře hlídat, když ti v půlce baráku bude řádit štětka…
Tak ja na 15 minut vezmu do ruky tavnou pistoli a tady mezitim malem vypukne mezidruhovej sex. Jeste ze ti chrousti uz spej vednevnoci!
Nenech se rozptylovat (řekl pracovník krematoria), víš, jak dopadla Rybářka…
Už hotovo. Trvalo to chviličku…dávala jsem drátky na bělený šišky. A jdu mlátit fógly ke zprávám.
Tlouci špačky u televize? Jaká to strašná zbraň na ně….
Přesně!
Pučim pučim smíchy?????????? dobrý hlášky