(511) Těstoviny s vajíčkem

Když  vám odstěhované dítě zavolá v neděli v 15.30, že se okolo páté staví i s kamarádem, nikdy se ho neptejte, jestli budou chtít jíst. Odpověď bude vždycky kladná. A vy máte na sporáku rozdělanou večeři akorát pro dva, v lednici oběšenou myš a v mrazáku hromadu ovoce, hub  a zeleniny, půlku králíka, něco kuřízků, kilo mletýho, kus srnce, atd.

Postupujte tedy následujícím způsobem:

  1. chvilku usilovně nadávejte – zbaví vás to tenze.
  2. strčte hlavu do mrazáku v zoufalé snaze NĚCO objevit
  3. objevte dva špekáčky
  4. strčte je do mikrovlnky a zapněte „defrost“
  5. dejte vařit vodu na těstoviny
  6. najděte jednu cibuli, nakrájejte, zpěňte na oleji, přidejte nakrájenýho buřta, poprašte sladkou papriku a drobet opražte – na tento vrchol kulinářskéhu umění si vezměte kastrol nebo hlubokou pánev
  7. uvařte těstoviny
  8. scezené těstoviny nasypte do kastrolu k buřtu a za častého míchání opékejte
  9. přidejte dvě rozkvedlaná vejce a pokračujte v míchání a opékání – nechceme kompaktní hmotu
  10. schovejte vlastní večeři do trouby nebo do peřin a nakrmte hladovce

Hm! Orgie smyslů to sice není, ale jíst se to dá.
HaderachKwisatz

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

49 komentářů: (511) Těstoviny s vajíčkem

  1. Jana Macůrková napsal:

    Už chvíli přemýšlím, že bych si dala studentský řízek – silnější plátek gothaje obalený v trojobalu a usmažený, s bramborovou kaší. Ale netroufala jsem si to sem pověsit, abyste nepověsily mě.

  2. kolma60pusi napsal:

    Nááááhodou, můj tatínek blahé paměti nechtěl nikdy šunkofleky zapékané, ale jedině takto na pánvi, tedy bez kibule a papriky.

  3. blahovka.h napsal:

    Taky dělám, většinou ze zbylých těstovin, ale jako omeletu, hezky opéct z obou stran, aby chroupala. Přiložím okurčičku a nesu mužskému jako vrchol kulinářského umění. Dávám víc vajec, aby držela pohromadě.

    • kvetula.v napsal:

      Toto u nás frčí ze zbylých špaget (záměrně se vaří trochu víc). Špagátky trochu pokrájet, ohřát na oleji, přihodit kousek pokrájené šunky nebo jiné uzeninky a pokrájené olivy. Zalít rozkvedlanými osolenými vejci (různě přikořeňuji dle mometálního rozmaru) a hezky opéct. Po otočení posypu strouhaným sýrem, než se zdola opeče, sýr se hezky rozteče. Mužský si pak na talíři pocákne ostrým kečupem.

  4. Katyp50 napsal:

    No kibule je úžasná – kamarádka má kocoura jménem Kebule, protože má hlavu tak velkou, že neprojde kočičími dvířky. Hned mi to vytanulo. Hydrocefalus nemá, jen je tak obrovský, že hlavičku do dvířek strčí tak napůl a i když by sklopil ouška a protáhl se, tak tělo už neeeeeee! Obřík miloučký.
    Jo a přimlouvám se za založení PŘEKLEPOVIN!
    Určitě by se tam našla spousta inspirativních výrazů, které budou sloužit dále k obveselování jiných.

  5. BOYE napsal:

    Jednak: Tohle jídlo je dokonalý tím, že když na to přijde, tak i jeden buřt ve dvou pytlích kolínek nakrmí.
    A překlepník by byl skvělej. Občas se tu děsně bavim, ale protože mám učitelskej syndrom, tak většinou se ovládám a neventiluju. Mělo by se uzákonit, že upozornění na překlep není v žádným případě úmysl shodit překlepníka před ostatními. Často se to povede nějakému dys- cokolikovi a těch se to dotýká trochu víc…
    Já si tady onehdy málem těžce naběhla na vlastí vidle: U koprovky. Jak mám ve zvyku skládat nový slova a miluju kopr, málem jsem napsala, že jsem KOPROFIL. 🙂

  6. BOYE napsal:

    Tohle miluju na Anife Vyskočilový. Jednou při nějaký debatě jí vysekl pán poklonu a ona ve snaze říct mu lichotníku: „Ach, vy lichokopytníku…“ Já myslela, že se počůrám…

  7. Jiřina napsal:

    Krásně se to čte, ale teď k receptu. Tak toto jídlo velmi dobře znám a dělám ho záměrně. Nikdy dříve jsem nic takového nedělala, ale jednou můj muž, na dotaz co zase vařit povídá: udělej nudle s vajíčkem. Nevěděla jsem co chce, tak mi to vysvětlil. Uvařit kolínka. Zpěnit v hrnci cibuli, na to hodit uzeninu, nejraději pikantní klobásu/ jde to i bez uzeniny, ale pro masožravce je to slabé/, šupnout tam 4-5 vajec a udělat smaženici. Pak do toho zamíchat uvařená kolínka/nebo jakékoliv těstoviny/.Osolit, opepřit a fofr jídlo je hotové. K tomu je dobrý salát/listový,rajčatový,okurkový,nebo čalamáda aj./Moc jsem tomu nevěřila, ale teď toto jídlo dělám, když potřebuji rychle něco k obědu, nebo k večeři. Takže jak píše Helenka, není to řízek, ale jíst se to dá. A když se udělá z těchto surovin omeleta a pěkně se z obou stran opeče, k tomu nic, nebo salát, taky se to dá jíst, protože když je chlap hladový, tak s ním není k vydržení. 🙂 🙂

  8. blahovka.h napsal:

    Tedy Haderach, já se tady ještě na starý kolena zkazím. . . . . .

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..