(519) Studentský řízek

Gothaj
(nakrájený na plátky asi 1,5 cm silné)

vejce
hladká mouka
strouhanka
olej na smažení

hranolky
Gothaj nakrájíme na plátky asi 1,5 cm silné. Obalíme v klasickém trojobalu a smažíme do růžova.
Podáváme s br.kaší, bramborem, chlebem nebo hranolky.
Obdoba:   obalený a usmažený luncheon meat nebo koupená bavorská sekaná.

Vzpomínky na léta studentská oprášila: Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

9 komentářů: (519) Studentský řízek

  1. BOYE napsal:

    Tak za mě určitě s bramborama, max s kaší. Hranolky byly jen v rybárně a později v Arbatu. Ale popadla mě chuť na ten lančmít, potažmo na ten maďarskej v malý červený, nebo zelený plechovce. Ten se nesmažil, ale byl strááášně dobrej…

  2. Jiřina napsal:

    Můžu všechno smažený, gothaj mám ráda s bramborem, bramborovou kaší, šťouchanýma bramborama, jen hranolky mám nejraději ke smaženému sýru. A ze všeho nejraději mám, když mi to někdo udělá – jenže to se nestává, bohužel.

  3. Devětapadesátka napsal:

    Tohle jsem nkdy nejedla… A studovala jsem docela fest ?

  4. Katyp50 napsal:

    Tak jsem skončila s holkama kočkopsíma, dojela domů a běda jim, jestli mi začnou ráno v 7.10 mlátit do dveří. Tak zmlátím já je! A jestli mi řeknou, že mám začít vyklízet koupelnu, protože jí zítra přijdou kopat, tak je ještě nakopu! Mám jich fakt plný zuby.
    A potěšila mě jedna zakázka. Takové podivné jméno, ale přes celou Prahu. A když tak koukám kdo to leze z branky té vily tak zjišťuji, že moje bývala tandemistka ze závodů na motorkách. To jsme si pokecly, bylo to moc fajn. Ztratily jsme na sebe už před dlouhou dobou kontakt, tak si to v blízké době vynahradíme.

    Jinak smažený gothaj jsem dělávala, smažený lančmít, cokoliv. Já smažené ráda, i když bych neměla. Co nemusím jsou hranolky. Když mám řízek, smažák…… tak jedině brkaši, brambory, ale už ne hranolky.

  5. Vera M. napsal:

    To jste byly šikovné, holky, že jste luncheonmeat obalovaly a smažily, já vždy k bramborám jen opekla na oleji na pánvi. Ale okurkovy salát musel být, a pak to byla dokonalá mňamka

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..