(54) Jarní zelňačka

1/2 hlávky raného  zelí
1 mrkev
kousek celeru
sůl, pepř, kmín
muškátový květZelí pokrájíme na tenčí proužky,  celer a mrkev nakrouháme  na tenké  plátky.
V osolené vodě uvaříme spolu s kmínem a pepřem  tak, aby bylo zelí ještě křupavé, zahustíme světlou jíškou z másla a hladké mouky a dochutíme muškátovým květem.

Recept poslala: jarybarka

Příspěvek byl publikován v rubrice Polévky a nápoje. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

11 komentářů: (54) Jarní zelňačka

  1. morland napsal:

    Tu neznám, ale recept se mi líbí, vyzkouším. Díky za tip

  2. raduna.ha napsal:

    Noooooo, dobrýýýýýý. Já jen ten muškátový květ tam nedám. Je pro mne hodně aromatický. Jen možná trochu česneku.

  3. Katyp50 napsal:

    Hmmm, vypadá to dobře, já zase muškátový květ i oříšek v jídlech miluju!

  4. jarybarka napsal:

    Je úplně jednoduchá a díky řádnému zelí dobrá ?

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..