(56) Vepřové na Moravance

0,75 kg vepřového masa (nejlépe plecko)
1 sklenice Moravanky (i s nálevem)
2 nožičky libového párku
asi 5 středně velkých brambor
1 větší cibule
2 – 3 sterilované okurky
2 lžíce (polévkové) kečupu
2 lžíce plnotučné hořčice
1 dcl oleje
sůl, pepř

Maso nakrájíme na nudličky, párek na půlkolečka, brambory na kostičky, zeleninu na kostky srovnatelně velké jako mrkev v Moravance (kdo má rád ostřejší pokrmy, přikrojí i feferonku z Moravanky). Všechny suroviny dobře promícháme a upečeme doměkka, na 200 stupňů to trvá asi 1,5 hodiny.

Takhle vypadá originál receptu, nám se osvědčilo brambory předem 1 minutu povařit (ne déle, pak jsou rozvařené dřív, než změkne maso), pečení trvá kratší dobu (brambory v kyselém prostředí měknou podstatně pomaleji). Všechno kromě brambor můžeme nechat odležet (klidně i přes noc), ale není to nutné, jde spíše o případnou úsporu času. Pro děti (nebo dietáře) místo Moravanky používáme sterilovanou zeleninu (mrkev, petržel a paprika ve sladkokyselém nálevu) + mražený hrášek a sterilovaná okurka, Moravanka je pro ně příliš ostrá. Nikdy nic nezbude …

Recept poslala:  Martina

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Jeden komentář: (56) Vepřové na Moravance

  1. raduna.ha napsal:

    Je dobré, že k originálu receptu byla přidána vlastní zkušenost a vychytávka.
    A o tom to tady vlastně je.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..