6 bílků
170 g cukr moučka
70 g ořechy
70 g hladká mouka
250 ml mléka
3,5 PL solamyl
3,5 PL cukr moučka
1 vejce
Ušlehejte pevný sníh ze 6 bílků, zašlehejte 170 g moučky, 70 g mletých ořechů a 70 g hladké mouky.
Na dva plechy si dejte papír a zlehka ho potřete olejem. Těsto rozdělte na plechy – bude to tenoučká vrstva. Pečte 15 minut na 150 stupňů a neotvírejte troubu!! Placky nechte vystydnout.
Svařte 250 ml mléka, 3,5 PL solamylu, 3,5 PL moučky a 1 vejce. Nechte vystydnout a zašlehejte 200 g másla.
Placky otočte papírem hore a opatrně sloupněte. Pak je přepulte. Placky naplňte krémem, položte navrch papír, prkýnko a zatižte hrncem s vodou (asi 2 litry, aby se to nerozmázlo). Nechte nejlíp v lednici 24 hodin. Pak krájejte nožem namočeným v horké vodě a konce smáčejte v čokoládě. Kousky jsou velké asi 2×3 cm. Skladujte v chladnu.
Já mám nepatrně jiný recept – co se pečení týká je to stejné, ale nakrájet obdélníčky, za tepla srolovat podobně jako roládky a ty naplněné nechat ztuhnout v lednici. Potom máčet konce do čokolády. Jsou to takové jakoby protažené soudečky.
No já jsem do toho nechtěla moc mudrovat, protože víme, že sama
toho sladkého moc nenapeču. Ale vedle v obci v cukrárničce prodávájí
štafetky přesně jak píšeš. Takové trubičky naplněné krémem a konce
čokoládové. Mooooc dobré.
Upřímně si neumím představit, jak bych to rolovala, to těsto není pružné, je to vlastně ořechový sníh. Až když se proleží, krásně změkne.
to se musí rolovat ještě teplé, papír se sloupne až před potíráním krémem,
Ále, klidně si rolujte, já si budu dál dělat řezy.
Pro mě štafetka byla vždycky hranatá, ale jak se to tady začalo třít, lupla jsem do vyhledávače. Hranaté i rolované jsou tam rovným dílem.
Celou noc jsem probděla, jdu se na chvíli vyspat, budete bez dozoru, tak tu na sebe buďte hodné… 🙂