(561) Mašle s nivou

5-8 stroužků česneku
máslo
plnotučná hořčice
30-40 dkg Nivy (nastrouhat)
šlehačka
pepř
oregano
těstoviny farfalle

Česnek nasekáme na drobno, zpěníme na másle, přidáme dvě PL hořčice a orestujeme. Přisypeme strouhanou Nivu, přilijeme šlehačku, okořeníme pepřem a oreganem a provaříme.

Mezitím si uvaříme těstoviny, smícháme s omáčkou, necháme chvilku stát, aby se omáčka vsákla a servírujeme.

Předvánoční rychlovku nám poslala: Blahovka

Příspěvek byl publikován v rubrice Bezmasá jídla. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

11 komentářů: (561) Mašle s nivou

  1. a.rena napsal:

    Toto máme taky moc rádi. Já dávám zakysanou smetanu a trochu mléka, tím pádem vynechám hořčici. Ale dobré je to převelice, měli jsme minulý týden.

  2. lakysa22 napsal:

    Občas dělám něco podobného bez hořčice, ale mohla bych zkusit. Nivu můžu na každý způsob!!

  3. blahovka.h napsal:

    Možná Květa dělá mašle také tak, ale tyhle jsou na mém talíři i stole. A olivy byly s mandlí, to můžu, i ve velkém množství.

      • blahovka.h napsal:

        Jenom neříkej, jestli to není blbákov ohledně vánoc. mě už jde z toho hlava kolem. Dnes jsme tady měli truhláře na botník, konečně jsou boty tam, kde mají být a ne v krabicích různě po baráku. Pekla jsem a ještě musím dozdobit. A aby toho nebylo dost, tak mě chytly záda, sice ne moc, ale vzpomínka stará tři roky je stále živá. Snad nikdy jsem nezažila takové šílenství, jako se sedacím nervem. Tři porody proti tomu byly úplně nicotné. Takže se úklid odkládá až po svátcích. Myslím, že i tak Vánoce budou.

        • Haderach Kwisatz napsal:

          Hele, 24. má příjít Ježíšek a ne hygienická kontrola … a stejně se narodil ve chlívě. Negruntuj, nalej si vaječňák (sakra, že tu na něj nebyl recept???) a relaxuj!

          • Devětapadesátka napsal:

            No nebyl!!!,?

          • Haderach Kwisatz napsal:

            Shit!

          • blahovka.h napsal:

            Ten nemůžu, já nemůžu nic alkoholového ;-(. Ale v lednici je uvařené Salko na karamel a tak bude Baileys, to abych se „zbavila“ whisky. Já si jen čuchnu a olíznu metly ze šlehače. Jinak vaječňák dělám. Na jedno Salko tři žloutky, ale musí se stáhnout z blanky, vanilkový cukr, rozšlehat. Pak teprve přidat rum. Salmonely se nebojím, neb jdu sebrat úplně čerstvá vajíčka slepičkám pod sedinku. A většinou vysublimuje dřív než stačím mrknout. To bych ho musela vařit v pračce, aby vydržel týden.

          • Haderach Kwisatz napsal:

            No vidíš. Receptík už by skoro byl..trochu mi ho rozveď do mailu, fotku někde vyčaruju..co?

          • Jana Macůrková napsal:

            Potfory, teď jsem ho dodělala, a už abych dávala na Bramboračku? Zítra ani ň!!!

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..