1kg mletého masa hovězí a vepřové
sůl
pepř
1 PL staročeského koření
1 malá drobně nakrájená cibulka
1 plátek anglické slaniny
Maso pořádně promícháme se solí, polovinou cibule, kořením a chvilku necháme odpočinout a pak tvoříme kuličky velikosti golfových míčků. Opečeme na trošce oleje dozlatova. Teprve pak přidáme cibulku a nakrájenou slaninu. Ještě trochu posypeme staročeským kořením osmahneme a podlijeme vodou. Dusíme asi 40 min. Podléváme a hlídame. Hotové kuličky zaprášíme zlehka moukou promícháme a necháme ještě chvíli povařit. Jako příloha je dobrá rýže .
Recept poslala: jarybarka
Mám podobný recept, místo staročeského koření dávám drcené nové koření a trochu pepře. A do omáčky nakonec smětanu – recept mám jako „Sekaná svíčková“, příloha knedlík.
Sekaná svíčková nemá chybu a takhle upravené maso můžu i do koprovky.?
Kdysi v totalitě byl problém koupit pěkné hovězí na svíčkovou (a to jsem ji dělala i z kližky, ale ta také nebyla) a sekaná svíčková (kuličky) byly SUPER.
Chtěla jsem Vám ale hlavně napsat, že manžel, kde je spousta šťávy, tak to je jeho nejlepší bašta. (Běda , kdo by mu chtěl dát suché maso !!) Takže vaše kuličky určitě uvařím a budou mít úspěch.
Díky já taky nemám ráda přílohy na sucho?
To zkusím,vypadá to velmi dobře.