(601) Rajčatová polévka s cizrnou

plechovka sekaných rajčat
1/2 plechovky cizrny
šalotka (česnek)
olej
sůl, cukr
zakysaná smetana
petrtelka

Je to rychlovka za pomoci konzerv : Na olivovém oleji zpěňte jednu šalotku a můžete-li ho, stroužek česneku. Vylijte na to konzervu sekaných rajčat (já jsem použila al arabiatta z Lidlu), dolijte vodou, jíž vypláchnete plechovku. Přidejte asi půl konzervy cizrny. Nechte krátce povařit a párkrát projeďte ponorákem, aby se polévka zahustila, ale zůstaly tam kousky zeleniny. Dochuťte solí, špetkou cukru. Na talíři můžete doplnit nokem ze zakysanky, ozdobte petrželkou a zakápněte olejem.

Rychlopolévku pro nás připravila Devětapadesátka

Příspěvek byl publikován v rubrice Polévky a nápoje. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

3 komentáře: (601) Rajčatová polévka s cizrnou

  1. blahovka.h napsal:

    Cizrnovou polévku dělám jinak, ale tahle nevypadá špatně. Taky taková rychlovka, když přijedu domů, ještě nemám zuté boty a už ve dveřích jsem tázaná co bude k večeři. Zrovna jsem koupila dnes cizrnu v konzervě, kdybych jí zapomněla někdy namočit. Mám ji raději než hrách a můj muž říká, že je mu po hrachu v noci zima, neb se mu vznáší peřina :-).

  2. Vera M. napsal:

    Jednou jsem někde jedla cizrnu se Smetanovym listovým spenatem coby přílohu a bylo to mocmoc dobre ( taková kaše, špenát , cizrna 50:50).

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..