260-270 ml teplé vody
300 g polohrubé mouky
200 g hladké mouky
2-3 lžíce oleje
sůl
cukr na kvasnice
kvasnice (kostička nebo sáček sušených)
Zaděláme těsto, necháme vykynout, několikrát přemícháme, rozdělíme na asi 33 kousků a upleteme 11 houstiček. Na plechu s pečícím papírem necháme ještě vykynout (asi 10 min) a upečeme do zlatova. Před pečením můžeme potřít rozšlehaným vejcem a posypat mákem nebo semínky. Zde strouhaný sýr.
Recept poslala: Eva
Již se vidím u konzumace těhle nádherných houstiček, jen mi prosím prozraď, jak je pleteš ze 3 minipramenů, abych si do nich nezamotala i prsty ??
A tak z nich klidně dělej šneky 🙂
Jo, to bych mohla, ale ty nejsou tak efektní, já jsem na jídlo děsnej ješita, musím mít všechno co nejchutnější a nejkrásnější ?
Nejseš Ty náhodou zrozená v Panně? Já mám ten samý problém. Máloco dokážu odfláknout.
Neeee, stir
Panna je můj manžel a už za dob blahéo socialismu měl v papírech, že „Odmítá dělat práci o jejímž smyslu není přesvědčen“, ale tvrdohlavý Skopec jako já to nemá o nic jednodušší….
Myslím, že Bramboračka jest toho důkazem.
Já je pletu ze dvou. Jeden dvakrát tak dlouhý než druhý. Kratší dám do poloviny dlouhého a pletu copánek. Po upečení je tam takový křupavý růžek. Jednou kdysi jsem pekla pro návštěvu a synek, tenkrát tak 6 let mi všechny ty růžky olámal. Byla jsem na mrtvici. Bránil se tím, že je má rád.
Pletu jako Ty… fotku mám v mobilu, nejde mi to poslat mailem a tabletový foiťák stávkuje.
Pletou se celkem dobře. Jsou to pramínky dlouhé asi 10 cm, takže to jde. Jinak si s pletením hlavu nelámu a můžou to být klidně i bulky.
Já pletu z jednoho: Prostě na něm udělám uzel. A když se zadaří, tak dolní konec párkrát šmiknu nožem, horní maličko zašpičatim, pichnu hřbíček, nebo jiné koření a vzniknou ptáci… Čímž si kompenzuju tu lenost při pletení…
Dnes jsou houstičky obzvlášť dobře vypečené. Boye vidíš tu další provokaci na hlívě?
Franci, pod hlívou je reakce. Jen ještě dodávám: Nás nezlomí! 🙂
😉 😎 😀
Mně se líbí právě to upletení, vypadají skvostně. Jsem asi natvrdlá, ale ať čučím jak čučím, nevím jak je tak krásně uplést ze tří kousků. No, jak praví BOY, udělat jeden pruh a zasukovat. 🙂
Upletené jsou krásně jen mi přijdou trošku víc blonďaté.Já bych radši víc vypečené.
To ale není kritika určitě jsou moc dobré.
Ta Evka nám dává! Mně se zdá, že nejlépe je to vidět na druhé zleva v horní řadě. Jestli se nepletu, tak ty tři pramínky jsou klasicky copánek, ale jen dvakrát prohozený a konce zastrčené dolů. Tím, že znova nakynou tak zkrásní. Kdyby se zaplétaly víckrát, vypadaly by jako karásky a asi by jim dalo víc práce se takhle krásně nafouknout. Třeba se Eva smiluje a popíše 🙂 …
Tak,tak, tím,že jsou ty pramínky krátké,tak se moc zaplést nedají a já se s tím moc ,,necrcám“ (jak říkala Růžičková). A to nadýchnutí, je jen o přemíchávání těsta. Čím víc tím lépe. Ať se vám podaří.