(642) Houstičky

260-270 ml teplé vody
300 g polohrubé mouky
200 g hladké mouky
2-3 lžíce oleje
sůl
cukr na kvasnice
kvasnice (kostička nebo sáček sušených)
Zaděláme těsto, necháme vykynout, několikrát přemícháme, rozdělíme na asi 33 kousků a upleteme 11 houstiček. Na plechu s pečícím papírem necháme ještě vykynout (asi 10 min) a upečeme do zlatova. Před pečením můžeme potřít rozšlehaným vejcem a posypat mákem nebo semínky. Zde  strouhaný sýr.

Recept poslala: Eva

Příspěvek byl publikován v rubrice Babiččiny recepty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

17 komentářů: (642) Houstičky

  1. henriet13 napsal:

    Již se vidím u konzumace těhle nádherných houstiček, jen mi prosím prozraď, jak je pleteš ze 3 minipramenů, abych si do nich nezamotala i prsty ??

  2. BOYE napsal:

    Já pletu z jednoho: Prostě na něm udělám uzel. A když se zadaří, tak dolní konec párkrát šmiknu nožem, horní maličko zašpičatim, pichnu hřbíček, nebo jiné koření a vzniknou ptáci… Čímž si kompenzuju tu lenost při pletení…

  3. francizska1 napsal:

    Dnes jsou houstičky obzvlášť dobře vypečené. Boye vidíš tu další provokaci na hlívě?

  4. Jiřina napsal:

    Mně se líbí právě to upletení, vypadají skvostně. Jsem asi natvrdlá, ale ať čučím jak čučím, nevím jak je tak krásně uplést ze tří kousků. No, jak praví BOY, udělat jeden pruh a zasukovat. 🙂

  5. jarybarka napsal:

    Upletené jsou krásně jen mi přijdou trošku víc blonďaté.Já bych radši víc vypečené.
    To ale není kritika určitě jsou moc dobré.

  6. BOYE napsal:

    Ta Evka nám dává! Mně se zdá, že nejlépe je to vidět na druhé zleva v horní řadě. Jestli se nepletu, tak ty tři pramínky jsou klasicky copánek, ale jen dvakrát prohozený a konce zastrčené dolů. Tím, že znova nakynou tak zkrásní. Kdyby se zaplétaly víckrát, vypadaly by jako karásky a asi by jim dalo víc práce se takhle krásně nafouknout. Třeba se Eva smiluje a popíše 🙂 …

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..