5 – 6 mrkví
2 větší pomeranče
4 tlusté plátky ananasu (z plechovky, ve vlastní šťávě)
citronová šťáva
Mrkev nastrouhat najemno, pomeranč a ananas nakrájet na kostičky, vše promíchat – hotovo. Můžeme přidat citronovou či limetkovou šťávu, nebo jiný druh ovoce.
Kdo vydrží, nechá uležet v lednici, kdo ne, může začít baštit.
Up-grade: promíchat s bílým jogurtem, ihned konzumovat.
Autorka receptu: Henriet
Ano to je ono!Já až donedávna dělala pouze mrkev jablka citronová šťáva. ANANAS a pomeranče to je vynikající kombinace.
Ananas jsem dávala, pomeranč ne, to mě nenapadlo – a už jsem si udělala a protože jsem nenažranec, přidala jsem i trochu ananasové šťávy. Bylo to božííííííííííííííííííííííííííí 🙂
Tak to vypadá dobře, určitě vyzkouším.
Jdu pro mrkev, citrony, pomeranče a ananas!!!!
Maminka dělávala jen mrkev s citronovou šťávou, přisladila medem. Měla jsem to moc ráda jen tak na mlsání. Takže dneska bude zdravá večeře.
Já vám říkala, že bude zdravožernej tejden 🙂
Říkala nebo varovala?, to je trochu rozdíl, prosím upřesnit.???
Dělávala jsem s jablky, pak jsem v obchodě viděla s ananasem, a od té doby sem tam, a protože sporadicky, tak jsem na to skoro zapomněla. Děkuju za připomenutí, je to hrozně dobré, a navíc zdravé.
Jen přidávám malou lžičku oleje, aby se ten vitamín rozpustil, ale chuť se tím neovlivní.
Jo vidíš! A já tu pořád trápila LAHOSIP co tam ještě maminka občas přidávala. Jablka!!!! Přesně to je ono.
Výborný salátek, všechno je ve spíži, dnes si udělám. Včera jsem koupila bio mrkve, tak bude zdravá večeře. Díky za připomenutí. 🙂
Já teda ananas, dýni a hrozinky ne, ale s jablkem a pomerančem určitě vyzkouším. A ještě poprosím o radu, po pečení asi 2000 svatebních koláčků mi zbyly 3 sklenice 0,7l bílků. Je mi to líto to vylít, ale nevím co s nimi. Šly by šoupnout do mrazáku?
Jo. Ale rozdel si je na pouzitelne casti a pocitej s tim, ze po rozmrazeni musi dosahnout pokojove teploty, aby sly uslehat 🙂
Já bych z části udělala nudle a drobení do polévky, přidala 1 vejce ať nejsou takové bílé a usušila. Jasně, jen pokud je používáš. No a zbytek do mrazáku. Jak píše Helenka, že pak jdou ušlehat.
A co upéct z části bílků kokosky? Ty vydrží dlouho (u nás tedy neeee 😀 )
Tak já už roky dělávám strouhanou mrkev buď s ananasovým kompotem, nebo s mandarinkovým – tam jsou loupané dílečky a ty napůlím. Zamíchám do mrkve kousky kompotu i se šťávou. Nikdy mne nenapadlo dát najednou víc druhů ovoce. Jednou jsem někde narazila na recept na mrkvový salát s kokosem- mně sice chutnal, ale doma neprošel. Ten olej , jak píše Lakys, jsem nikdy neslyšela, ale vicamíny by to mohlo do těla líp dostat, takže opět něco lepšího pro zdraví 😎
Mrkvový salát jsem ještě nedělala, jen co koupím suroviny ho udělám. My rádi děláme salát, rajče, okurka, hlávkový salát a tam do zálivky přidáváme buď lžičku olivového oleje, nebo olej z dýňových semínek. Ten kupujeme v Rakousku.
Díky za recept, jede synek z Práglu, po dvou hodinách ve vlaku (jako podle té „krásné“ reklamy mu asi nic v kupéčku nepředloží), tož se recept hodil.
Jen jsem neměla ananas, tak jsem tam jen dala ananasovou šťávu a kousky pokrájených jablíček – těch žlutých. Ochutnala jsem a vážně dobré.
Synek pravil, že jako gugla dobrý, ale až zítra, že dnes bude z vlaku uvařený …. jo, ten džogurt jsem tam taky hodila.
Ještě jednou díky ☺