(718) Mořské plody v cuku letu

mořské plody
(olivový) olej
bílé víno
limetková (citronová) šťáva
petrtelka

Směs mořských plodů – mušle, krevety, chobotničky, kalamáry vhoďte na rozpálený olivový olej, zarestujte, zastříkněte polosuchým dobrým bílým vínem a limetkovou šťávou. Ochutnejte, zda je potřeba osolit. Nakonec vhoďte hrst nasekané petrželky. Celá akce by měla trvat 3-4 minuty. Podávejte se skrojkem limety (citronu), opečenou bagetkou s bylinkovým máslem a sklenkou vychlazeného bílého vína.

Recept poslala: Devětapadesátka

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

15 komentářů: (718) Mořské plody v cuku letu

  1. Haderach Kwisatz napsal:

    Tak … diskuze je vaše, já mám dnes pracovní zasedání a navíc se přiznám, že frutti di mare u mně ne 🙂

  2. Katyp50 napsal:

    Mořské plody mám moc ráda jako všechny další potvůrky – ústřice, mušle, samotné malé chobotničky (jako salát jsou neodolatelné), krevety všech druhů na spoustu úprav. To bych mohla jíst denně. Za mne dneska recept vynikající, jen utřu slinu a dojím chleba s máslem (šunku vyžebrali hladi chlupatý mňoukaví).

  3. a.rena napsal:

    U nás bych to jedla jen já, tak až se mi podaří být sama doma (kdy to bude, opravdu nevím), koupím směsku a jdu na to. Zatím jenom ukládám recepis a budu se těšit. 🙂

  4. Vera M. napsal:

    Bezva jídlo, nesmí být moc často, tak svátečně…

  5. kveta.batkova napsal:

    Já tyto plody opravdu můžu, jenom bych ještě přihodila česnek. Jediné, co bych z mořských plodů nepozřela, jsou ústřice.

    • Katyp50 napsal:

      Nevíš o co se připravuješ! Nebo jsem divná já. Ale taková vycucnutá ČERSTVÁ ústřice zalitá lokem dobrého šampaňského………. mana nebeská.
      A co bych taky mohla v množství více než velkém je kaviár. Teda ne ten za 29,90 černý/červený ve skleničce, tak to opravdu nehrozí. Ale ikra ketovaja nebo íránský černý, jojo, kde jsou ty časy???
      Jinak z těch podivných pidikuliček dělám kaviárovou omáčku k rybě. Taky moc dobré. Jednou sem dám recept snad i s fotkou.

      • Mira napsal:

        Hmm, vlk taky sliboval 🙂 . Neee, dělám si légru, věřím, že brzy dodáš něco úžasného.

      • kveta.batkova napsal:

        Tak tomu ruskému kaviáru taky rozumím, neboť když jsem byla malá, táta to vozil z Moskvy, kam jezdíval na zasedání. Bylo to skvostné, mazali jsme si to na chleba s máslem. Taková to byla zhýralost.

        • Katyp50 napsal:

          Já jsem do bývalého SSSR jezdívala téměř každý druhý měsíc. Měla jsem tehdy na starosti sekci elektrotechnického průmyslu (PZO Závody silnoproudé elektrotechniky) v rámci RVHP. Sjezdila jsem hodně velkou část té krásné země. A v Moskvě jsem bydlela buď v Českém domě při velvyslanectví nebo v hotelu Rossia. A tam byly sekce, určené pouze pro cizince a v každém rohu byly snídaňové bufety. Párečky, vajíčka, saláty, máslo, mísy se zakysanou smetanou (ta byla!) a mísy s kaviárem. Do zavařovačky jsem si drze nabírala před odletem do Prahy a pak nastala ta pravá žranice. Tchán a můj tatínek kaviár milovali, jinak ho nikdo z rodiny nejedl. MLP ublinkával jen o něm slyšel. Asi stejně jako u ústřic.

  6. Devětapadesátka napsal:

    Kaviár a mořské živočichy můžu v množství větším než velkém. Jediné, co mě tedy nezachvátilo, jsou ústřice. Ochutnala jsem, byly skvostně připravené a podávané, ale nějak mi nešly do hrdélka ?. A jsem asi divná, ale ani šampaňské to nezachrání… Já totiž obecně bublinky, byť sebekvalitnější, prostě nemusím. Po všem totiž nezřízeně škytám!

  7. Jiřina napsal:

    Všem, kdo má rád mořské potvory, přeji dobrou chuť, ale já ze všech mořských plodů mám nejraději kus vepřového. Ale kaviár, to je docela něco jiného, to můžu v malém i větším množství. Bohužel pravý kaviár mám jen výjimečně. 🙂

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..