(719) Salát z černé čočky

černá čočka
salátová okurka
čerstvý kopr
olej
vinný ocet
sůl
pepř

Uvařit černou čočku,  nechat důkladně okapat. Osolit, opepřit, přidat na kostičky pokrájenou okurku, čerstvý kopr, dobrý olej a ocet. Navrch si můžete přidat grilované kousky masa, ztracené vejce nebo třeba mozarellu.

Recept na mou prosbu poslala Věra M., protože ho pořád někde schovávala do vláken,  a omlouvá se za nepodařenou fotku (že prý měla zvadlý kopr a měla to fotit na bílém talíři). Ale já myslím, že to nevadí, hlavně že to bude chutnat 🙂

Příspěvek byl publikován v rubrice Bezmasá jídla. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

19 komentářů: (719) Salát z černé čočky

  1. Haderach Kwisatz napsal:

    Díky, Věrko. A tím končím zdravožerný týden 🙂

  2. a.rena napsal:

    A vo tom to je! (Myslím tím to chutnání). Udělám. Kopr můžu, okurku taky. Maso bude bonus. Možná by mohlo být dobré i s vyškvařenou slaninou. Já si někdy dělávám rychlovku – do uvařené čočky vmíchám zakysanou smetanu, česnek, pepř a zakápnu dobrou sojovkou. Solit už většinou netřeba. Černou čočku jsem ještě nedělala, tak to někdy zkusím s ní.

  3. jarybarka napsal:

    Na mobilu to vypadá jako prasklé kroupové jelito ? ale nekritizuji poněvadž to neznám.Možná někdy vyzkouším.Teď už bych si ale dala nějakou“prasárničku“po tom zdravém týdnu. Něco hodně dobrého a s masem a sýrem a šťavnatého a mastné prsty….aha a zrovna koukám na gril.Tak už vím! ??

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..