2 svazky ředkviček
4 vejce, uvařená natvrdo
1 PL plnotučné hořčice
řecký jogurt
sůl
pepř
Vše pokrájet na kousky (záleží na každém jak velké budou), osolit, opepřit, na tuto porci 1 PL hořčice a 1 malý řecký jogurt.
Jogurtu může být víc, hořčice také, to záleží na vaší chuti, Je to výborná studená večeře, nemusí se ani rozležet, jedlé je to ihned.
Autorka receptu: Úsměv na mojí tváři (podle Eviny62). Jak ho udělá, nestíhá prý fotit 🙂
Je tam všechno, co mám ráda, takže tento týden, hned jak někde ty ředvičky uvidím. Zatím jsem je jen strouhala na hrubších slzičkách a někdy přidala mrkev najemno nastrouhanou. To celé se zakysankou, sůl, pepř a pár kapek citronové šťávy. S vejci mě to nenapadlo.
Takže děkuju!
Tak za mne dneska neeeee. Ředkvičky nejím, nikdy jsem je ani nejedla. Nechutnají mi a po pozření se mi „vrací“ zpátky.
Brekeke? 🙂
No, tak bych to nenazvala, asi je to dobré a i zdravé, ale já ředkvičky prostě nemůžu. Maminka je sázela na chalupě a nutila mi je, nechutnalo mi to, ona se zlobila, tak jsem je snědla z povinnosti s kusem chleba s máslem, ale tak, že nejdřív ty ředkvičky (ty pak hned vyletěly stejnou cestou) a pak jsem se dojedla tím chlebem.
Já to mám s rajčatama, jako chuť by byla, ale nepolknu je. Tak raději říkám, že mi je v dětství zakázal doktor a mám klid
Katynko a zkusila jste je na teplo? Moje mamka, když nebyly houby, nakrájela ředkvičky, osolila, opepřila, okmíno-
vala a na cibulce je jako houby podusila. Zalila vejci, přidala pažitku nebo petrtelku a byla smaženice. Mňam.
Já na saláty kupuju tu velkou bílou. V zimě je to výborná varianta. Bývá velice šťavnatá a dá se křupat i jen tak, nakrájená na tenoučké plátky. Jinak samozřejmě klasika ředkvičky jsou nejlepší.
Tu já měla ráda přidanou do okurkového salátu. Bohužel, měla, už nemůžu :-(.
Tyhle velké bílé mají i jednu velikou přednost – hodně snižují hladinu cholesterolu. Já s ním sice problém nemám, ale manžel to má (podle doktorů) tak na hranici a atk když má jít jednou za čes na kontrolu, tak týden žere ředkve a paní doktorka si to nemůže vynachválit. (a potom už zase baští normálně).
Že snižují hladinu cholesterolu, to se nám oběma bude hodit a paní doktorka nás pochválí. Děkuji.
Myslíš ředkev, taky ji kupuji a většinou jen nakrájím a jím, je výborná.
Jaja, jako postpubertální jedinec jsem milovala chleba s máslem, hořčicí, vejcem a horou ředkviček… Tak dneska za mě jednička s hvězdou.
Lidičky, peklo! Odešel mi počítač a já mám tak hodinu denně na to, vloupat se na Dorostenčin. Jenomže ona si v rámci sebevzdělávání přelepila klávesy. Já nikdy strojopis nedělala, píšu asi čtyřma, paměť vázne a navíc má anglickou klábosnici. Dokud se nevzmůžu na nové počítadlo, budete ušetřeni mého spamu… 🙂
Ať si zaváže nad klávesnicí oči, to je jednodušší. A česká klábosnice lze přepnout.
Přepnout jo, ale nevyměníš y a z, na zavináč musíš přepnout vždycky na angl. verzi…
Lucko, dej alt64. Vyleze ti zavináč @. To jsou takové klávesové zkratky.
Já jako pubertální jedinec, ale i jako žena v nejlepších letech, neustále myluju chleba s máslem, vajcetem a hooooodně posypané pažitkou. Nejlépe čerstvou ☺
To písíčko chápu, když mi loni dal synek noťas, tak jsem hodně trpěla ….. teď tu byl a dostal za odměnu (jako že si mohl sežpapat fšecko, co maminka navařila, napekla, nasmažila a tak) možnost matince pospravovat tydlifony (jako mobily), noťas a písíčko. Matinka je totiž na nějaké aktualizace absolutně tupá (spešl, když jsou v angličtině a něco to chce ☻)a on pravil: „Matko, co bys dělala, kdybych nebyl?“ …. já pravila: „Netuším, asi bych byla v seniorském domově, tam by mi poradili.“☺
Já když do této svaté trojice propasuju ještě dobre červené rajcatko na hodně hrube plátky , ze ani deeerzka nejde odevrit , tak to je deprve ??
Tak to já to rajčátko mám zakázané od MUDra, vážně ☺Kecám, prostě ho nespolknu
Věřím ! V dietě Metabolic balance se rajče ZAKAZUJE ( u mě ). Už jsme to tu probiraly . Nesnáším teorii , jsem až moc humanitární typek . Takže zhruba prosakuje skrz střeva do těla něco šíleného a rajčata se proste nesmí jist ????. Kdo má jakékoliv pochybnosti , obraťte se na Holubovou, Chylkovou ….prý se takto živí už dlouho . No – zhubla jsem tak za půl roku 6 kg . Ale nedrzela jsem to striktně ani nebyla možnost z osobních důvodu
Dolu mi to nejde plácnout, tak musím sem.
Tak jsem otevřela stránky a první co vidím, tak jsou rajčata.☻
Trochu jsem to přelétla očima a musím napsat, že nejlepší jsou klíčky a soja. Jako takto, neodsuzuji to, určitě to má něco do sebe, ale já bych se tím živit nemohla.
Nejlepší je „omlazení a podpora zdraví“ …. to by se mi líbilo, opravdu. ☺
Hubnout nemusím, za měsíc a půl mám dole 6,5 kg, a to jsem hubnout nechtěla.
Tak toto je opravdu dobrota. Jen řecký jogurt nahrazuju bílým tučným. A jelikož jsem chlap masožravý, ještě přidám na nudličky nakrájenou šunku.
Já to mívala s ředkvičkami jako Katyp. Tyto kupované jsou jemnější chuti.Možná jsou tak rychle vyhnané že nestihnou nárůst do pálivosti.Fakt je ten že je kupuji velice často a chroupám je téměř ke každému jídlu.Salátek určitě udělám.
Ředkviček je hodně druhů – od nepálivých až po ohnivé – podobně jako u paprik.
Aha už jsem na stará kolena zase chytřejší ?
A pálivost se zvyšuje, pokud je v době jejich pěstování hodně sucho. Pálivější jsou i bíločervené.
Já zahradu nemaje tyhle věci moc neznám.Pamatuji si jak naši pěstovali ředkvičky pálivé jak čert.A coby dítko jsem je tedy fakt nemusela.
Haderach, děkuji za uveřejnění ☺
Všem přeji krásný sluníčkový den (kdybych věděla, jak se tady mává, tak mávám jako blázen ☺)
?????????? takhle nějak!! ???
Píšu z písíčka, tož to zde nemám (dala bych vyplazený blézák, ale netuším jak)
Evinin ředkvičkový salát mi Úsměvka prozradila už loni a stal se velmi oblíbeným. V současné době se už dají sehnat chutné ředkvičky za příznivou cenu, takže už i letos salátek na našem stole byl. Ňamka! 😉