řízečky (ideálně krůtí, ale jakékoli libové)
lžíce koření pěti vůní
dvě lžíce sojové omáčky
palec strouhaného zázvoru
pár lžic (rýžového) vína
jedno vejce.
Všechno smíchat, naložit řízečky a čím déle, tím lépe, nechat marinovat. Nakonec okapané obalit v kukuřičné strouhance, osmažit.
Toť bezlepková verze. Lepková: do marinády vmíchat hladkou mouku v množství, kterým se dosáhne konzistence těstíčka a řízky naložit do něj.
Nejlepší jsou s brkaší, ale jak vidno z obrázku, lze přiložit i pečené (nebo jakkoliv jinak upravené) erteple. A protože asijské, nedávejte tatarku, ale zkuste třeba čatní nebo sladkou chilli omáčku.
Autorka receptu: BOYE
Bezlepková s kukustrouhankou se mi moc líbí mňam.Páni já mám hlad.
Pejsek od kuropěni (4.17)vychyluje,neb ho popadly touhy.Vyvenčit.
Snídaně byla časně a v letu,protože 1, vnoučátka pozdravit,
2,patálie s autem vyřešit
3,do města na poštu
4,vytřit zapylené podlahy-mám okna do lesa -všechno žluté. A teď mě přepadl hlad.Řízečky by bodly ale…
Nejrychlejší budou těstoviny.
Řízečky zítra ?
Tyhle řízečky jsou moc dobré. Dělávala jsem je a asi na ně taky brzy dojde. Ještě je lze obalit ve speciální krustě, kterou pořídíte u dobrých asijských prodejců, nejlepší je SAPA. Po osmažení pak krásně křupou.
Pyl nezávidím. Ukýchala bych se. Od rána pro změnu peru a žehlím ty už vyprané hromady a taky mě přepadl hlad, spravil to krajíc chleba se šunkou. Až večer bude teplá večeře.
Olalá ?
Já jsem poslední dobou pořad vyráběla rizecky z panenky šikmo nakrájené . Jsou fajn, v Makru mají někdy super akce nebo prodávají levnou Mrázenou a je Ok . Já řízky moc ne, ale když už je dělám , tak si s nima vyhraju. Tyhle určitě zkusím bande ukuchtit . Mají rádi prekvapko ?.
Holky máte někdo zkušenost s rýžovým olejem?
Rýžový olej jsem koupila v Glo…u, za mě dobrý, nemá výraznou chuť jako olivový, i když ten mám já oblíbený.
Onehdy jsem o něm četla, neb jsem zvažovala jeho nákup. Článek mi připadal dost zasvěcený a neblbý. Výsledek: V podstatě je zbytečné za něj vydávat peníze, neb nemá žádné kouzelné vlastnosti fyzikální ani kulinární… Neuškodí, nenadchne. Tak jsem ho nekoupila…
Lidi, zase pytlačím na cizím compu, musím rychle. Tak tu buďte hodní! A mějte se fajn!
no já právě taky četla něco na internetu a dost si odporují. Je prý dobrý na smažení, protože se přepaluje při vyšší teplotě. A ná snižovat cholesterol. Ale zas má nějaký špatný poměr omega kyselin (velké množství Omega-6 a málo Omega-3) a že málokterý je opravdu lisovaný za studena.
Já ho dostala jako dárek a teď přemýšlím, co s ním.
Verdikt mého strávníka : „No nevypadá to špatně, ale líp by to vypadalo u nás na stole! Kdy budou?“ Určitě brzy, protože mne zaujaly. Olalá 😎