a je tím míněna opravdu šťáva – do vody, do čaje, místo cukru…
převařená voda
bezinkové květy
kyselina citronová
citrony + limetky
cukr
Základ je převařit dost vody (kamarádka dělá z deseti litrů) a nechat vystydnout. Pak do toho naložit bezinky co se vejde, přídat kyselinu citronovou v množství 15-20 g na litr vody, vyždímat šťávu ze tří citronů, další 3 nakrájet na plátky + limetky to samé a nechat v chladnu a temnu (ve sklepě) odpočívat klidně i 3 dny. Pak přes plátýnko procedit a na mírném plameni v tom rozpustit cukr – 1/2 kila cukru na litr šťávy. Zdá se to moc, ale opravdu vyrábíme šťávu do vody, když dáte míň, bude to málo sladké a rychleji se spotřebuje 🙂
Recept pro vás vyžebrala: HaderachKwisatz
Ách jo, kde jsou ty časy, kdy jsme měli keř na zahradě! Teď je kolem nás toho sice plno, ale taky plno aut…pošlu znàmým, co mají to štěstí a přístup k čistému, a snad na oplátku pošlou sklenku. Ale nejde jen o šťávu, i o ten pocit, že jsme si to vyrobili sami..
Není chybka v kyselině citronové? Mám podobný recept, ale jsou tam gramy.
Optám … kdyžtak opravím
No, chyba to je, dávám 2 deka na litr vody. Jinak velmi podobně. Stejně tak dělám lipový sirup. Květy měřím na hrsti.
EDIT: Opravuju gramáž kyseliny citronové, kamarádka se tímto omlouvá 🙂
Bylo by to hezké až by šel někdo kupovat kyselinu na kila :-)).
Ty by čučeli :-).
Oprava „ti“ (psala jsem ve fofru což mě moc neomlouvá, ale stalo se ).
Moc děkuji za recept☺
Mám chuť se chlubit, ale vím,že samochvala smrdí 🙂
Jen se pochval, nikdo jiný to za tebe neudělá. a tady je to dobré se pochlubit, co ty víš komu pomůžeš tím, že se ti něco povedlo.
Vyhrála jsem první místo v obecni soutezi v kategorii sladké pečené 🙂
Jupiiiiiiií!!!!
No tak to gratuluji a mohu se zeptat za co?
Sup mi recept a foto 🙂
Pošlu,ale je to jen varianta na některé recepty,které jsem sem dala 🙂
Potom to dáváme jako „Upečeno podle Bramboračky“.
Ona to je spíš sezóny variace receptu 🙂
No skvělé! Jen se chlub, máš čím – a já ti blahopřeji.