4 (vykostěná) kuřecí stehna s kůží
½ kg cherry rajčátek
1 plechovka cizrny
4 lžíce oleje
4 stroužky česneku
1 PL sladké papriky
½ KL pálivé papriky
sůl
pepř
hladkolistá petržel (nemusí být)
Olej smícháme se solí, pepřem, prolisovaným česnekem a paprikou. Kuřecí stehna potřeme marinádou (ideální je nechat je tak hodinu-dvě naložená). Do pekáčku nasypeme scezenou cizrnu a rajčátka a smícháme je se zbylou marinádou.
Maso (kůží navrch) dáme na zeleninu a pečeme při 200° asi 40 minut dozlatova. Před podáváním posypeme nasekanou petrželí. Jako příloha stačí rozpečená bageta.
Autorka receptu: HaderachKwisatz
Hmm jednoduché a z jednoho hrnce i s přílohou ideální. Kuřeci mám ráda a dělám ho často.Nakoupím celá kuřata a porcuji a vykošťuji.Celé nesním a kupovat porcované je drahé.A protože pejsek není na granulích , ale na masíčku tak právě zužitkuji i kostry a kůže.Je s tím trochu práce ale když koupím 5 kuřat v akci mám pak spoustu porcí pro sebe i pro toho pinďu.
Kuře s cizrnou vypadá jako vélka ňamka a bude zítra.Cizrnu namočím a uvařím.Kupují suchou,protože jí vařím s kukuřicí pro ryby?.
Já teda kuře moc nemusím a cizrnu už vůbec. Já nevím, co mi na tom zrní tak strašně vadí, ale prostě mi to nechutná.
Dneska si udělám malý kousek hovězích jater jako minutku, je takové vedro, že fakt nemám chuť cokoliv déle vařit nebo péct. Myslela jsem si bláhově, že dám fofrník do komory, protože tu profukuje a nebude zapotřebí. Hmmmm, jenže profukovat přestalo, venku se nehne ani lísteček a i přes stažené žaluzie sem ten puchejř pere co to dá. Takže fofrník jsem pustila a omluvila se mu, že měl skončit v komoře s nožkama nahoře.
To mi se nechce vůbec vařit, a měla jsem super oběd!!?☕ Ondrášovku, kafe a nanuk! Zatím je to bez následků??
Ale pilně vybírám, syn tu bude prý celý týden, a já plánuju krom palačinek, kterè musí být v každém případě, vařit a péct ze zdejších receptů.
Jen počkej, zajíci……
Ještě prosba kuchatkám: o víkendu mi přistane košík třešní. Poradíte, co s nimi kromě oblíbené bublaniny (kterou se chystám upéct) nebo nějakého kompotu či džemu? Pár jich zaliju rumíčkem lékařským, budou se hodit na pečení v zimě. Sice višně by byly lepší, ale kdoví, jestli se mi nějaké podaří ulovit. Něco bych zpracovala v cukru do biskupského chlebíčku.
Recept (132) Clafoutis
Kujůůůůů, už jsem to našla, skvělé, lepší než bublanina. Je tam délka pečení, ale ne teplota.
180
Chtěla jsem to opravit, ale je to tam – „Rozehřejte si troubu na 180 stupňů. „
Obrácená bublanina – na pečící papír nasyp třešně a zalij je piškotovým těstem.
Potom otoč a sloupni papír a pocukruj.
Rychlé a dobré.
Já bych vlezla na strom, tam ty třešně sežpapala a zapila litrem mlíka ….. to by byla jízda králů, to mi věř ☺
Jinak, já dávám třešně i s peckama do pytlíku do mrazáku, mladí to odváží do Práglu, páč tam je hlad, to je snad jasné, a v zimě do bublaniny jak když najdou. Také jim nadělám do mrazáku knedle z odpalovaného těsta, též si pochvalují.
Díky za rady. Já zkusím zatím ten clafoutis a pak uvidím. Taky podle toho, kolik jich dostanu. Aby to nebyl jen planý poplach.
Loni jak vše zmrzlo jeli taky na třešně. Měli s sebou asi 10 košíků. Když mi Honza volal, že jedou zpátky, tak jsem se zeptala, kolik těch třešní mají. Prý 3. Na můj dotaz zda košíky mi bylo lakonicky sděleno, že kousky a ty stihli zbaštit.
No, letos by to snad mělo být lepší, prý je alej obsypaná. Tak uvidíme.