(771) Kuře s cizrnou a rajčaty

4 (vykostěná) kuřecí stehna s kůží
½ kg cherry rajčátek
1 plechovka cizrny
4 lžíce oleje
4 stroužky česneku
1 PL sladké papriky
½ KL pálivé papriky
sůl
pepř
hladkolistá petržel (nemusí být)

Olej smícháme se solí, pepřem, prolisovaným česnekem a paprikou. Kuřecí stehna potřeme  marinádou (ideální je nechat je tak hodinu-dvě naložená). Do pekáčku nasypeme scezenou cizrnu a  rajčátka a smícháme je se zbylou marinádou.

Maso (kůží navrch) dáme na zeleninu  a pečeme  při 200° asi 40 minut dozlatova. Před podáváním posypeme nasekanou petrželí. Jako příloha stačí rozpečená bageta.

Autorka receptu: HaderachKwisatz

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

12 komentářů: (771) Kuře s cizrnou a rajčaty

  1. jarybarka napsal:

    Hmm jednoduché a z jednoho hrnce i s přílohou ideální. Kuřeci mám ráda a dělám ho často.Nakoupím celá kuřata a porcuji a vykošťuji.Celé nesním a kupovat porcované je drahé.A protože pejsek není na granulích , ale na masíčku tak právě zužitkuji i kostry a kůže.Je s tím trochu práce ale když koupím 5 kuřat v akci mám pak spoustu porcí pro sebe i pro toho pinďu.
    Kuře s cizrnou vypadá jako vélka ňamka a bude zítra.Cizrnu namočím a uvařím.Kupují suchou,protože jí vařím s kukuřicí pro ryby?.

  2. Katyp50 napsal:

    Já teda kuře moc nemusím a cizrnu už vůbec. Já nevím, co mi na tom zrní tak strašně vadí, ale prostě mi to nechutná.
    Dneska si udělám malý kousek hovězích jater jako minutku, je takové vedro, že fakt nemám chuť cokoliv déle vařit nebo péct. Myslela jsem si bláhově, že dám fofrník do komory, protože tu profukuje a nebude zapotřebí. Hmmmm, jenže profukovat přestalo, venku se nehne ani lísteček a i přes stažené žaluzie sem ten puchejř pere co to dá. Takže fofrník jsem pustila a omluvila se mu, že měl skončit v komoře s nožkama nahoře.

  3. Katyp50 napsal:

    Ještě prosba kuchatkám: o víkendu mi přistane košík třešní. Poradíte, co s nimi kromě oblíbené bublaniny (kterou se chystám upéct) nebo nějakého kompotu či džemu? Pár jich zaliju rumíčkem lékařským, budou se hodit na pečení v zimě. Sice višně by byly lepší, ale kdoví, jestli se mi nějaké podaří ulovit. Něco bych zpracovala v cukru do biskupského chlebíčku.

  4. Katyp50 napsal:

    Díky za rady. Já zkusím zatím ten clafoutis a pak uvidím. Taky podle toho, kolik jich dostanu. Aby to nebyl jen planý poplach.
    Loni jak vše zmrzlo jeli taky na třešně. Měli s sebou asi 10 košíků. Když mi Honza volal, že jedou zpátky, tak jsem se zeptala, kolik těch třešní mají. Prý 3. Na můj dotaz zda košíky mi bylo lakonicky sděleno, že kousky a ty stihli zbaštit.
    No, letos by to snad mělo být lepší, prý je alej obsypaná. Tak uvidíme.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..