půlka batátu nakrájená na hranolky
plátky cukety a lilku
1 rajče
2 kuřecí stripsy
Zelenina je jen osolená, pokapaná oliváčem a lehce posypaná panko strouhankou (lze nahradit strouhankou z tousťáku)
Pár lístků šalvěje, tymián na rajče.
Kuřecí stripsy obalené v klasickém trojobalu opět s panko strouhankou. Vše upečené na plechu v troubě a podávané s osolenou zakysankou.
Uvařila Devětapadesátka a píše: „Je spíš pro inspiraci, není to žádný kulinářský počin, ale je to dobrý a vcelku bezpracný.“
Dělám to podobně, dost často bez masa. já většinou nepeču rajčata (jsou mrchy dlouho horké), ale přidávám cibuli na měsíčky, jakoukoliv dýni a případně žampiony nebo hlívu. Do kysané smetany dávám sůl, trochu pepře a nějaké zelené bejlí, dle toho, co je po ruce – petržel, libeček, pažitka, atd
Toto také často v létě děláme, cukety, rajčata rostou na zahradě v dostatečném množství. Do zakysanky přidáváme i trochu majonézy a hlavně česnek.
Tohle jídlo je skvělá rychlovka, já rajčata na grilu nebo pečená mám moc ráda. Vůbec zeleninu na grilu, dobře okořeněnou, ani maso nemusím a to už je co říci.
Já si udělám k obědu zbytky z mrazáku – kousek jater a špičku panenky. Na nudličky, osmahnout, k tomu ostřejší majdu z protlaku, trochy piva, sojovka, česnek, bylinky a najemno sekaná bílá cibulka. Jako příloha rýže. A večer čerstvý kozí sýr, první rajčátka (2) a přerostlou nakládačku. Taky se těším.
Proč jen neumím ani udělat ani si vychutnat lilek ? Zato cukety umím a dělám na hodně chtnYch způsobu , lilos ne a ne
Já jsem lilku také dost dlouho nemohla přijít na chuť. Až moje dcery začal experimentovat s řeckou kuchyní a musaka s jehněčím masem mně uchvátila a od té doby lilek ano. Nakrájet na plátky, okořenit, proložit s ním maso a brambory a dát upéct.
Já lilek také nemusím. Stejné to mám i s dýní.
Ale lilek pokrájený na tenké plátky, ogrilovaný, s česnekem, bylinkami a kozím sýrem zamotaný do ruličky a zapečený – to je lahoda pane jahoda.
U nás nikdy jednoporcovka, ale dvouporcovka. Jsme dva, ale tyhle rychlovky používám také, hlavně, když je hodně práce a nestíhám. Snad bude už klidněji. už doslova „stříhám metr“. už jenom 17 pracovních dní….
Jé, jak já závidím. Já mám v obchodě sezónu a dovolenou v první řadě musím dát děvčatům , já až někdy v září. Čím jsem starší, tím víc je to k nepřežití.
Jinak to jídlo nahoře je moje krevní skupina. Slint, slint. Určitě udělám, možná hned zítra.
Za inspiraci díky, zeleninku občas různě zapékám a spolu s kouskem masa to bude už vyšší level. Stripsy zkusím obalit v drcených kukulupínkách – s velkým úspěchem tak na radu Úsměfky dělám řízky, třeba budou dobré i pečené 😎