(788) Buřty s cibulí aneb…

retro recept, co vlastně ani není recept 🙂

2 kvalitní špekáčky
2 jarní cibulky
trochu ředěného octa

Vše nakrájet promíchat. Podáváme  s čerstvým chlebem.

Recept poslala Jarybarka.

Poznámky: já dělám nálev mírně  sladkokyselý  – v hrnku rozmíchat ve vodě trochu cukru, přidat ocet dle chuti. Někdy přidávám nadrobno pokrájené kyselé okurky.

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

20 komentářů: (788) Buřty s cibulí aneb…

  1. Katyp50 napsal:

    No, já když buřty, tak na ohýnku, na zešpičatělém klacku, uříznutém někde ve křoví, pěkně přehazovat z ručky do ručky a foukat na připálené prsty a mít černé zuby od připálených konečků. Nebo déle naložené utopence s pořádnou dávkou feferonky.

  2. Katyp50 napsal:

    I ten pečený v troubě na černém pivu? To bych si dala hned.
    No, dám si tak leda to, co najdu v lednici.

  3. a.rena napsal:

    Mně se sukuje žaludek ze syrové cibule (po tepelné úpravě už mi nevadí v jakémkoliv množství), takže špekáček jedině na klacku, jak píše Katy, nebo taky po tepelné úpravě jakkoliv. Jen ne syrový jako utopenec. Pro mě brekeke. A přitom mi syrová cibule voní, a když si dá manžel třeba chleba se sádlem a cibulí, mám na to chuť. A jen zkusím kousnout… Je zajímavé, že pažitku můžu a miluju ji.

  4. blahovka.h napsal:

    Tak taková jídla si teď budeme dělat. Na nic jiného není a nebude čas, neb nás opět v pondělí v noci spláchlo makové pole. A to brutál. Na poli zůstalo jen kamení.

  5. Jana Macůrková napsal:

    Co s týká buřtů, tak opravdovej expert je na ně moje dcera Elča a hned po ní švagrová.
    Kolik ty jich dokážou sežpapat, to je dílko… Švagrová se včera ohlásila, že přijedou na začátku srpna a už se ptala, jestli budou buřty.

  6. Vera M. napsal:

    Já jsem nakladala toceny už za totality do Deka a na barvu trosku červené mleté papriky , i ta chuť tam zůstala , natožboze chillies , mňam . Ale všichni dnes už v širokém dalekém okolí prokladame nejraději domácím kysanym zelím, a to je pak taky něco ?

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..