(797) Svatojánská ořechovice II.

1 kg zelených ořechů v mléčné zralosti

na nálev:
1 l tuzemáku
250 g krupicového cukru
200 ml vody

na kořeněný sirup:
250 g krupicového cukru
500 ml vody‘
5 hřebíčků
kousek skořice
špetka strouhaného muškátového oříšku
1 lžíce kandované citrusové  kůry

Rozpůlené zelené ořechy naložte do velké lahve a zalejte tuzemákem. Láhev dolijte vlažným sirupem svařeným z cukru a vody, aby ořechy byly ponořené. Obsah nechte volně zavíčkovaný čtyři až šest týdnů při pokojové teplotě louhovat.

Pak obsah lahve sceďte přes plátno a  připravte si kořeněný nálev (i.e. veškeré ingredience svařte a po odstavení nechte  odstát, aby se koření rozvonělo). Vychladlý  sceďte a  smíchejte s výluhem. Likér nalijte do vypařených lahví  – ochutnávat můžete začít už za týden.

Autorka receptu: HaderachKwisatz

Příspěvek byl publikován v rubrice Zavařujeme a sušíme. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

6 komentářů: (797) Svatojánská ořechovice II.

  1. Katyp50 napsal:

    Tak takhle nějak to dělali sousedi v Krkonoších. Ta ořechovka byla fantastická. Mlsala jsem jí tam moc ráda.

  2. kvetula.v napsal:

    Nooooo…. oba recepty – včerejší i dnešní vypadají velmi zajímavě. Ořešák na zahradě nemám – nemám ani tu zahradu- takže mám jednu otázku. Nebude se vyhlašovat soutěž o nejlepší ořechovici? Že bych se přihlásila coby porotce. Jak se znám, byla bych hnedle nepoužitelná a všecky vzorky by dostaly zlatou medaili 😀 ale aspoň bych se dozvěděla, jak ořechovice chutná. Fakt jsem ji ještě nikdy nepila 😳

  3. IvaC napsal:

    V sobotu jsem naložila do rumu,jsem zvědavá,jak to dopadne a těším se.Díky…….

  4. IvaC napsal:

    Jen se mi zdá málo toho cukru na likér.Ten má být sladký a jako zahoustlý,no nevím..

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..