Neberte to jako recept – je to taková blbůstka, ale potěší. Za normálních okolností se to barví v čaji: vejce vařte 3 minuty ve vroucí vodě. Potom je vyndejte, opatrně lžičkou poklepejte ze všech stran, aby skořápka popraskala. Vložte zpět do vody, přidejte 2 sáčky čaje a dovařte dalších 7 minut. Po dovaření vejce zchlaďte a opatrně oloupejte.
A pokud z nějakého důvodu potřebujete vejce podivně barevná, uvařte je natvrdo, zchlaďte ve studené vodě, naklepejte a vložte do vody s potravinářským barvivem.
S vejci si hrála HaderachKwisatz
Si zase neměla co dělat, viď….?
Ne, ale máme zítra v práci oslavu „v modrém“ 🙂
V čaji jsem je namočené už viděla, ale ta modrá vypadají hezky, jako v háčkované krajce. Jednou jsem je nakládala do šťávy z červené řepy (zůstalo mi pár vařenÿch natvrdo) a ta barva byla taky hezká, ale vejce byly oloupané, takže bez vzoru.
🙂 melas na ne dat gumicky
Hihi, Velikonoce už byly! ale jako doplněk slavnostní tabule to vypadá moc hezky.
Tak to je paráááda. Barvit jakkoliv už uvařená vejce mne fakt nikdy nenapadlo. To mramorování je kouzelné a díky velikonočnímu tipu na přírodní barvení vajec nebude problém takto zdravotně nezávadně ozdobit nějakou sváteční tabuli.
Děkuji za návod. Rozbíjet cokoliv není pro mne problém, takže i s vajcatama si hravě poradím 😀 😎