(804) Něco navíc – mramorovaná vejce

Neberte to jako recept – je to taková blbůstka, ale potěší.  Za normálních okolností se to barví v čaji: vejce vařte 3 minuty ve vroucí vodě. Potom je vyndejte, opatrně lžičkou poklepejte   ze všech stran, aby skořápka popraskala. Vložte zpět do vody, přidejte 2 sáčky čaje a dovařte dalších 7 minut. Po dovaření vejce zchlaďte a opatrně oloupejte.

A pokud z nějakého důvodu potřebujete vejce podivně barevná, uvařte je natvrdo,  zchlaďte ve studené vodě, naklepejte a vložte do vody s potravinářským barvivem.

S vejci si hrála HaderachKwisatz

Příspěvek byl publikován v rubrice Bezmasá jídla. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

6 komentářů: (804) Něco navíc – mramorovaná vejce

  1. Jana Macůrková napsal:

    Si zase neměla co dělat, viď….?

  2. lakysa22 napsal:

    V čaji jsem je namočené už viděla, ale ta modrá vypadají hezky, jako v háčkované krajce. Jednou jsem je nakládala do šťávy z červené řepy (zůstalo mi pár vařenÿch natvrdo) a ta barva byla taky hezká, ale vejce byly oloupané, takže bez vzoru.

  3. Katyp50 napsal:

    Hihi, Velikonoce už byly! ale jako doplněk slavnostní tabule to vypadá moc hezky.

  4. kvetula.v napsal:

    Tak to je paráááda. Barvit jakkoliv už uvařená vejce mne fakt nikdy nenapadlo. To mramorování je kouzelné a díky velikonočnímu tipu na přírodní barvení vajec nebude problém takto zdravotně nezávadně ozdobit nějakou sváteční tabuli.
    Děkuji za návod. Rozbíjet cokoliv není pro mne problém, takže i s vajcatama si hravě poradím 😀 😎

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..