červená čočka
bulgur
šalotka
česnek
rajčatový protlak
uzená paprika
chilli paprička
máta
citron
sůl
Foto ilustrační
Na másle orestujte šalotku, stroužek česneku, 3 PL rajčatového protlaku, 1 KL uzené papriky, nasekanou chilli papričku. Přidejte 2 hrnky červené čočky a hrnek bulguru. Zalijte, vařte do měkka. Přidejte sůl, citronovou šťávu a nasekanou mátu. Podávejte s hustým jogurtem a klínkem citronu.
Recept poslala: Devětapadesátka
To bude dobrota! Se vším souhlasím, jen to čili vynechám – tedy nahradím troškou pálivé papriky – snad nebudu za Babicu. A polévku k dnešnímu obědu už nemusím vymýšlet ?
Přece jde o inspiraci,Lakysko,a ta je moc pěkná.Nikde není psáno,že se člověk musí striktně držet předpisu a tak asi vznikají nové recepty.
To sice jo, ale nechci urazit. Zdejší kuchatinky ne, ale na PŽ mi paní napsala, že to je originální recept, a výměna za jinou ingredienci je nepřípustná ?.
Teď peču jogurtovou bábofku, a přísahám, že je opravdu přesně podle receptu. Už jsem ji jednou pekla, a je opravdu super!!
Zapomněla jsem napsat, že je to ta zdejší, od 59!!
Akorát, že asi dlouho nevydrží…já ji z poloviční dávky (na zkoušku) snědla nadvakrát a teď se obávám, že na mně ani nezbude, kromě mně jsou tu ještě dva sladkožrouti.?
Hihihi já si předevčírem stvořila originální recept na feferonkový krém. Jen trošku – na zkoušku. Pálí mrcha jako čert, tak už ho nebudu muset nahánět v Kaufu 😀
Šup mi recept do mailu! 🙂
Já se taky přimlouvám za recept.
S tou paní bych nechtěla mít dvojdomek………
??????
Ano, v tomto případě je holport hezká věc, ale dva je moc….
Doufám, že tu bábovku pošleš, já mám receptů na bábovky tolik, že by mne za chvíli v rodině nenáviděli, jako u králíků – už by to nechtěl ani pes….
vypadá to skvěle :o)
Tohle bude dobrota. Já teda dávám přednost klasické polévce čočkové, ale tahle je rozhodně inspirativní.
U mne dneska polévka z uzeného vývaru z mrazáku – byla ho tam vanička, v ní krupky a houby. Vybaluju, nacházím – sušených hub celá sklenice, to jsem se zaradovala.
Červenou čočku jsem „objevila“ díky bramboračce (černá na svůj slavnostní nástup ještě čeká) a je fakt moc dobrá a rychle hotová. Bulgur zatím ve špajzce nemám, jak tak koukám, budu se muset polepšit. Ta polífka vypadá moooc zajímavě a měla by být i rychle hotová a to je u nás vítané. 😎
Já teda čočku, hrách a fazole (kromě těch zelených malých) neobjevila dodnes, nějak mi to zhnusili v dětství. Ale věřím, že to může být dobré ……. třeba časem, nedávno jsem už vyzobala maso z tlačenky a to bych ještě před rokem tvrdila, že nikdy ☺
Nejseš náhodou moje dcera? Maso jó, ale ten sulc okolo nepapká. Když takhle rozvrtá domácí tlačenku tak bych jí praštila :-).
Jsem lehla na hadr, páč jsem zrovna ftuto chvíli praštěná ☺
Mám výhodu, synek toho mojeho si na tu „rozvrtanou“ tláču hodí cibuli a ocet a dopapká to ☺
Tak to můj muž taky dojí. On funguje jako domácí popelnice. Z legrace říká, že když už nemáme prase, tak zastoupit ho někdo musí. A slepice přeci s takovou dobrotou krmit nebude.
Tak už jsi trochu poporostla (všímáš si, jak jsem obešla slovo zestárla? 😉 ) , tak se třeba chutě proměněj? Mně nikdy nikdo nikde nic neznechutil. Jen já sama jsem si ve svých cca 7mi letech znechutila krupicovou kaši. Byla vynikající a nikdo mne neomezoval- no bylo mi z ní ve finále tak zle, že ji dodnes ani neuvařím. Ten čuch když se krupice v mlíce vaří…..
Takže můžu vesele zkoušet recepty z Bramborajdy i odjinud a vymýšlet experimenty. Něco chutná víc, tak se zařadí, něco jen jednou a stačilo, ale ještě nikdy se nestalo, že by cokoliv bylo u nás zcela nepoživatelné. V každém případku máme stravu velmi pestrou 😎
Červenou čočku používám velmi často, kdysi jsem ji náhodou objevila a teď mám vždy ve špajzu zásobu. Zato tu černou nemám zatím vyzkoušenou. Myslím tady někdo psal, že ji mívají v Penny a teď ji mají v akci 30 dkg za 24,90 od čtvrtka 12.- 15.7.