(876) Patizonové pololečo

patizon
cibule
slanina
vejce
olej
sůl
pepř

Na trošce oleje s kostičkami slaniny  osmažíme  cibulku, přihodíme na kostky nakrájený patizon ,  osolíme, opepříme a chvíli podusíme doměkka. Na závěr rozklepneme  a necháme srazit vajíčka. Podáváme s pečivem nebo chlebem.

Recept poslala Květoslava a … „Pololečo proto, že nebylo po ruce potřebné množství rajčat“. A my si k tomu rajčata klidně můžeme přidat.

Příspěvek byl publikován v rubrice Bezmasá jídla. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

24 komentářů: (876) Patizonové pololečo

  1. Ivana P. napsal:

    Přiznám se, že na mě to nepůsobí úplně nejlíp. Je to divný – všechny ingredience v pohodě jím. Asi je to na mě moc jednobarevné a obávám se, že ne moc chuťově výrazné (on je patizon takový nijaký). Já bych tam asi hodila aspoň pár zelených bylinek (petrželka, libeček, celerová nať) pro zvýraznení chuti a barevnosti.

  2. Devětapadesátka napsal:

    Poznámka mimo recept: včera jsem vyzkoušela novou kombinaci lžícovky: borůvky jsem trochu vyválela v solamylu, aby se nerozblemcaly, dala navrch, upekla. Na horký koláč jsem dala kelímek zakysané rozmíchaný se skořicovým cukrem. Je to fakt prudce jedlý ?

  3. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Holky, poprvé v životě mi vybouchaly povidla v troubě …… si to jdu hodit. Nejhorší je, že je musím dodělat, tak ta trouba bude mooooooc hezky vypadat ☻

    Se omlouvám, že nepíšu k tématu, ale toto jsem musela

  4. Jana Macůrková napsal:

    já bych to nenazvala pololečem, ale spíš patizonovým mozečkem, podobně se dělá květákový mozeček. Občas dělám něco podobného z máslové dýně, která je ale jemnější než patizon.

    • kvetula.v napsal:

      No vidíš, to mne nenapadlo. Nějaký název to dostat muselo, že?
      Byl to takový výmysl narychlo. Dostala jsem odpoledne kus patizonu, už oloupaného. Nemít na druhý den už oběd rozdělaný a mít jistotu, že do dvou dnů nepřijde k úhoně, skončil by v trojobalu. Takhle jsem potřebovala okamžité zpracování k večeři. Před dávnými časy (když jsem ho pěstovala) býval buď v trojobalu a nebo jako lečo – patizon místo papriky. Tak jsem to zkusila takto a dostala jsem povolení k zařazení do jídelníčku. Stejně jako lilek má svou osobitou chuť a není tak mdlý jako cuketa.
      Jinak díky za další tip na zpracování máslové dýně.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..