10 švestek
10 plátků slaniny.
Švestky omyjeme, pak každou z nich zabalíme do plátku slaniny, spíchneme párátkem. Opékáme buď na grilu nebo na pánvi. Podáváme ještě teplé. (To samé se dá udělat i se švestkami sušenými.)
Omlouvám se, ale švestky zrajou (ty naše malý, český), grilovací sezóna je v proudu – a je to docela dobrý.
Kdyže bude hotovo, že bych zaskočila na košt?
Přiznávám, že ke kombinaci sladkého a masa se pořád nemůžu rozhoupat. Na obrázku to ale vypadá prudce jedle, takže nejspíš už nezbylo 😕
Květko, ona nám šéfka něco zatajila : na obrázku to vypadá, že to ještě vylepšovala kořením – pepř? grilovací? A někde jsem slyšela, že pokud sušené, tak namočené ve slivovici… Tak nevím….?
Třeba jí to jen spadlo do uhlíků 😀
Osobně bych si ale tipla na grilovací koření. Jinak slivky máčené ve slivovici jsem ještě neochutnala… Tak nevím 😎
Ani já jsem nevěřila ?♀️, ale pak jsme tyto svestky obdrželi jako předkrm v Pozlovicich na známém Ogaru a úplně jsem si toto jídlo zamilovala . Je to vynikající , fakticky fakt . Shodou okolnosti jsem si udělala minuly týden a paráda
Vypadá to krásně, ještě aby v obchodě ještě nějaké byly. Dnes jsem je koupila, ale byly chuti nevalné.
Jo, zlomyslnost to je, protože já, majíce předpřipravené své 4 recepty, jsem je musela přečíslovat. Ale maso se švestkami je výborná kombinace.
Promiiiiiiin
Dobře Ty …… ☺
Je to krásné a já tu slintám nad suchými rohlíky!
Chytla jsem nějakou letní střevní virozu a už týden tu nad báječnými recepty jen mlsně smutním.?
Ale představ si, jak si to užiješ, až budeš moct! Chabá útěcha, já vím, tak držím palce, ať se brzy uzdravíš✊
Teď si představ houby , kdyby tak bYly … bedly Atd … to je středověké mučeni , letos nic nic
Jo a taky jsem si před pár dny naložila letní zelí a to táák strašně voní a já nemůžu bééé.
Houby budou.A zrovna bedly vyráží docela brzo po pár deštích.Má to svoji posloupnost:hodně brzo po dešti -ze dne na den-vyrazí v trávě špičky a to vůbec není špatná houba do polévky a po maso.JEN POZOR NA ZÁMĚNU SE ZÁVOJENKOU A VLÁKNICÍ!
Potom se začnou objevovat pýchavky po nich v trávě pečárky a jako další už i bedly.
Tak to už tady u nás pod lesem všechno roste. Každý týden tu napršelo.Žádný zázrak ale díky za každou kapku vody.
Nejhorší je vedro a vítr to uschne úplně všechno.?
Sup sem recept na letní zelí
Něco jako kvasaky ?
Také s jablky? ☺
Máš ráda? O jablíčka (malá červená- panenská) se občas strhla bitva. V sudu jich moc nebylo. Když jsem kdysi dělala do sklenic, bylo v každé jen jedno, takže kdo dřív přišel…. Letos chci zase něco zkusit nechat ve sklenici vykvasit, ale jablíčka už nebudou 😕
Jablíčka budou, nebůj.
Mno, ráda ….. vím, že letní zelí se nakládá právě s jablky, tak proto jsem to napsala. Ale třeba má jiný recept. ☺
Letní zelí je tu už od loňska na bramboračce.Toto dělám bez jablek.
Tak TOHLE je čirá zlomyslnost. Na Kokořínsku už 6 týdnů ani nekáplo, houby nejsou a nebudou. Takže až ti to tam začne růst pořádne, napiš a my jedem!
Helenko pokud se počasí polepši a v září naprší a porostou dám ráda vědět.
Ty švestky ve slaninovém kabátku jsou opravdu výborné, dělávala jsem je často jako předkrm před grilovačkou na chalupě. Ale jen ze sušených. Chutě se skvěle prolnou. Jen bych je nedělala doma na pánvičce. Zas.iní to celou kuchyň.
Taky to znam jen se susenymi a nebo s cernymi olivami.