(878) A jedna malá zlomyslnost, aneb málo bylo švestek: švestky ve slanině

10 švestek
10 plátků slaniny.

Švestky omyjeme, pak každou z nich zabalíme do plátku slaniny, spíchneme párátkem. Opékáme buď na grilu nebo na pánvi. Podáváme ještě teplé. (To samé se dá udělat i se švestkami sušenými.)

Omlouvám se, ale švestky zrajou (ty naše malý, český), grilovací sezóna je v proudu – a je to docela dobrý.

Příspěvek byl publikován v rubrice Experimenty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

22 komentářů: (878) A jedna malá zlomyslnost, aneb málo bylo švestek: švestky ve slanině

  1. kvetula.v napsal:

    Kdyže bude hotovo, že bych zaskočila na košt?
    Přiznávám, že ke kombinaci sladkého a masa se pořád nemůžu rozhoupat. Na obrázku to ale vypadá prudce jedle, takže nejspíš už nezbylo 😕

  2. Jiřina napsal:

    Vypadá to krásně, ještě aby v obchodě ještě nějaké byly. Dnes jsem je koupila, ale byly chuti nevalné.

  3. Jana Macůrková napsal:

    Jo, zlomyslnost to je, protože já, majíce předpřipravené své 4 recepty, jsem je musela přečíslovat. Ale maso se švestkami je výborná kombinace.

  4. jarybarka napsal:

    Je to krásné a já tu slintám nad suchými rohlíky!
    Chytla jsem nějakou letní střevní virozu a už týden tu nad báječnými recepty jen mlsně smutním.?

  5. Katyp50 napsal:

    Ty švestky ve slaninovém kabátku jsou opravdu výborné, dělávala jsem je často jako předkrm před grilovačkou na chalupě. Ale jen ze sušených. Chutě se skvěle prolnou. Jen bych je nedělala doma na pánvičce. Zas.iní to celou kuchyň.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..