lilek
sůl
grilovací koření
vejce
hl. mouka
mléko
strouhanka
olej
Lilek (měla jsem 2 malé) jsem příčně nakrájela na 1 cm plátky. Na jedné straně lehce posolila, na druhé posypala grilovacím kořením. Polovinu plátků jsem obalila v klasickém trojobalu, druhou polovinu v těstíčku (vejce, špetka soli, hladká mouka, trochu mléka) , drcených kukulupínkách a osmažila.
Recept poslala Květoslava a píše nám k tomu: „Na foto vlevo klasika, vpravo křupavější verze. Chutné i studené. Jelikož chuť připomíná řízek houbový, nebudeme až tak moc trpět absencí hub. Nevěřím totiž, že na místní Sahaře letos něco ještě vyroste 🙁
Podávala jsem s bramborem, ale dostala jsem modré brambory a uvařené vypadaly tak nevzhledně, že chlap pronesl – já to teda sním, ale fotku tím nekaz…“
Květule, Ty ani nevíš, co máš doma za poklad!
Fialové brambory, které jsem jednou ze zvědavosti koupila, mužský odmítli i ochutnat, a já je zalila vejcem, abych se nemusela koukat.?
Náš synátor lilek smažil předevčírem a k němu obvyklá česneková bomba, bílý plnotučný jogurt + česnek, kdo kolik snese. Akorát nevím, proč má manžel vysoký tlak, když toho česneku sežere více než je zdrávo.
Nějak mě nenapadá co smaženého v trojobalu nejím.Pokud je obaleno a usmaždno tak asi vsjó.O lilek moc nestojím ale určitě v této úpravě by mi chutnal.
Jsme stejná krevní skupina já taky mám ráda všechno smažené. Lilek jsem použila jen do ajvaru, ale mám ho v lednici, tak smažený taky bude. Zítra si udělám k obědu – na plech nakrájím brambory, batát, mrkev, cubuli, hokajdo a mám tu ještě velikou cuketu. Všechno posypu grilovacím kořením, přidám nějakou bylinku, osolím, pokapu oliváčem a hodím do trouby. K tomu bílý jogurt a česnek, masa netřeba. Už se těším.
Nevím jak u vás, ale tady je sucho – Sahara hadra a vedro, vedro, vedro, teď je 32 °C a konec nevidím …
Já bych se spíš zeptala, kde je vlhčeji nebo aspoň normální sucho! Tady by byla odpověď zcela nepochybně o mnoho kratší. Pokud by vůbec nějaká byla.
Už od včerejška mám nehoráznou chuť na něco smaženého. V tomhle vedru se mi ovšem vůbec nechce nic vařit, obalovat, smažit……… ale smažený lilek, cuketu apod. to bych taky mohla. Domácí tatarku k tomu, klidně bez přílohy. Zvítězily by houbové řízky, no tak to bych asi musela někam do Skandinávie. Ale co si možná večer udělám budou sýrové smažené kouličky. Asi mi líto vynaložené energie nebude!
Ani nevzpomínej houbové řizky!!! Je třeba udělat alespoň plněné žampiony (šunka, sýr).