125 g rozpuštěného másla
2 vejce
120 g cukru
250 ml jogurtu
250 g polohrubé mouky
1 prdopeč
vanilka, citr. kůra, ovoce, čokoláda
Ušlehejte vejce s cukrem, pak tenkým pramínkem přilijte máslo, přidejte jogurt, špetku soli, vanilku a citr kůru. Ručně vmíchejte mouku a prdopeč. Naplňte košíčky, můžete přidat ovoce, čokoládu, či co máte rádi – tedy buřty by asi nebyly to pravé ořechové ?. Pečte asi 20 minut na 180. Mafíny jsou krásně nadýchané.
Rozpis na 15-18 kusů podle velikosti košíčků poslala Devětapadesátka
ahoj holky,
teď ne k receptu,ale mám dotaz,pokud sem chodí Alexandra Rybenská,tak jí 2 x odešla platba z účtu na Karolínu,jestli je to v pořádku, pak se nic neděje,jestli to odklikla podruhé omylem, peníze budou vráceny. Ať se mi ozve na mail sharka.68 a jsem na seznamu…..
děkuju…
vyřízeno….
Tak rajčatový máslíčko je v chlebu, chleba leží na stole, Benjamína leží v pelechu a na máslíčko mi kašle i smrká (sorry Katy)… Ale mafiáni by mohli působit léčivě, že? (což znamená, že by na ně nekašlala, ale jen frkala). No a ještě je třeba vyvinout bezlepkovou variantu pro Dorostenku, by se necítila upozaděna. No, co mysláte, lidi, když smíchám oříškovou, mandlovou a kuku mouku, bude to fungovat? Kdyby ne, musim zkusit bez reptu dle zdejšího receptu. Vypadá moooc hezky. A mafiány jsem nikdy nepekla, na ty je přebornice moje Prvorozená. Holt je načase, abych jí vytřela zrak.
Lucko já mafiány nepeču ale piškotové těsto na roládu mam vyzkušene z Jizerky (bezlepková mouka) piškot:4vejce ušlehat s 4pl cukru do pěny a vmíchat 4pl jizerky .těsto je řidší ale vynikající.ma maličko jinou strukturu je jemnější.Namazat marmoškou a zarolovat.rychlá zaležitost
Díkes! My těm sladkým pečínkám podléháme málokdy a někdy ty experimenty dopadají méně slavně. Tak tohle bude na jistotu. A klidně zkusíme i mafiány. COSA NOSTRA – což v překladu znamená „čísi kostra“…
Konečně!! Chybělas mi – opovaž se zase zdrhnout! Pošlu za Tebou – no, jestli zase trefí…????
Vítám tě Lucko!
Ahoj Lucko, jsem ráda, že jsi zpět. Stýskalo se nám :-).
Mám někde recept na bezlepkové banánové mafiny, z hlavy ho nedám, ale podívám se doma. Pekla jsem několikrát a chutnaly i lepkáčům.
Děvče moje, Tebe jsem si zakázala číst, páč jsem se tady málem udusila ….. četla jsem Tě zrovna, když jsem chroupala (dob.tek jeden jsem) tyčinky, sýrové☻
A ta „Prvorozená a Dorostenka“ mi připomíná, že u nás v kolbence je jeden, který píše „žádám potrestat, neposlouchá rady Mistra“ …… fááááákt nekecám, to velké písmeno tam takto píše, docela pravidelně ☺Ale již jsem rozhodnutá, že ho požádám o doložení certifikátu na Mistra ☺
Fajn recept, určitě budou dobré. Já to sice nemůžu, ale dětem – vnoučatům určitě udělám, to si pochutnají.
Vypadá to velice lákavě. Myslíte že by se to dalo upéct jako bábovka? Myslím jestli se ve větší formě to vlhké těsto propeče. Nemam totiž formičky na mafiány?
Nelly, nezkoušela jsem, ale proč ne. Já je pekla pro vnoučky, jsou pro ně lákavější než vobyčejná bábovka ?. Oni si na mafiány ještě naplácali nutelu a šlehačku ?. Když vyzkoušíš, dej vědět, jak to dopadlo.
Zkusím večer a podám zprávu. Oblíbila jsem si recepty s jogurtem, jsou vláčne a vzbuzují dojem zdravého jídla.
Podle mě pouze nevzbuzují, ale určitě jsou zdravější.
Jo,jo. Zrovna v neděli jsem neměla čas dělat štrůdl klasický tažený, tak jsem našla recept na těsto s jogurtem. Byla to jen mouka, jogurt, máslo a trochu prdopeče, bez vajíčka a byl moc dobrý, taková rychlovka.
Mnoooooo, jako takto, kdyby se tam dalo cukru jen špetka, nedala se tam vanilka, ale třeba koření, tak by ty buřty nemusely být tak špatné, co? ☺
Jako ftip, ale nedávno jsem dělala mafiány z mletého masa = koření – česnek, sůl, pepř, cibule, prostě to, co dáváte do sekačky, vejcete, trošičku mléka, namočeného rohlajze – to pořádně promíchat, nechat odležet, potom rozdělit na díly, ze sýra (někdo radil balkán, doma nebyl, tak jsem tam lupla goudu) nakrájet kostky, obalit je masovou směsí, a výsledek zabalit do anglické slaniny. To vrazit do košíčku na mafiány a upéct.
Vypadalo to krásně a chutnalo to také dobře. Je z toho kila mletého jsme to jedli pomalu týden ☺
A teď pro Boyku, kolegyně v kolbence nedává kvůli dceři namočený rohlík, ale kneckebrot, který údajně neobsahuje lepek, jen netuším který. Rozemele ho a tím zahušťuje.
Příští týden zde máme velkou trachtaci, tož si malý prcek zaslouží i něco sladkého (kromě štrúdlu, který si poručila) a tyto džogurtové potfory spolu uděláme. Bude mít radost. Díky za recepísek ☺
Tak bábovka upečena a dopadla výborně. Takže se z tohoto těsta udělat dá a budu péct častěji, je moc dobrá. Dík za další inspiraci. Když mlsat, tak aspoň zdravě. Teď jsem až po uši v hruškových povidlech a sušených hruškách, takže na sladké moc chuť nemám, ale nejsem doma sama, že?
Kde mám fotku? Víš, že máme ubriku: Upečno podle Bramboračky!!
Já vím, ale nemám jak nafotit. Ale zkusím zapojit syny, snad poradí. Jen musím počkat až se u nás objeví. Doufám že mě to naučí a pak se polepším, slibuji.
Hele, dobrý nápad, když bude nejhůř, tak to lupnu do velké formy a vystaráno. Díky ☺
Já zase v houbách, kolegyně mi přinesla koš praváků, tak je tady likviduju pro mladé do Práglu …… ti budou rádi, předpokládám ☺
Taky se chci topit v houbách!!!
Topila jsem se v sobotu (v pravácích). Už jsem je proklínala, bylo jich, nekecám, půl metráku.
Ježkovy voči, tady nerostou ani vochomůrky, natož hřiby ?, a ty hned půl metráku! No panenko Maria Podsrpenská, vidíš to??
Taky jsem jich v životě tolik neviděla. Celé léto ani prašivka, jednou pořádně zapršelo a takové nadělení. A to jsme ani všechno nesesbírali.
Na jaké teplotě a jak dlouho si ji pekla? Já 2 x zkoušela buchtu s jogurtem, těsto ok, pekla jsem podle návodu a měla jsem z toho jenom hnusnou jakoby zdrcnutou hroudu, která letela vysokým obloukem do koše 🙁 🙁 takže pak jsem to již víckrát nezkoušela
Nejsem Nella, ale zásadně na 180 – 200 (záleží na troubě) a peču do té doby, pokud se mi nelepí těsto na špejli.
Přesně tak, dělám to úplně stejně. Skoro vše peču na 180 dokud se těsto nelepí.