(932) Nerillettes

hodně upečené vepřové se zeleninou  (zde mrkev, cibule, česnek)
cibule
domácí vyškvařené sádlo
sůl
pepř

Vepřové upečeme se zeleninou, až se rozpadá, rozkrájíme na droboučké kousky,  zeleninu též. Cibuli nakrájíme nadrobno a osmažíme dozlatova.  Dáme všechno do  kastrolu, přidáme pár lžic domácího sádla, necháme dohromady zpěnit  a ještě teplé přestěhujeme do zavařovačky.   Podáváme druhý den s čerstvým chlebem.

Autorka receptu: HaderachKwisatz

Příspěvek byl publikován v rubrice Experimenty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

7 komentářů: (932) Nerillettes

  1. Haderach Kwisatz napsal:

    Na osmihodinové (ba ani pětihodinové) maso nebyl čas, ale zbyl mi kus vepřové, tak jsem ho využila a la Babica. Taky dobrý 🙂

  2. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Dobrý, navrch posypat syrovou cibulí …… to musí být výborné.
    No, zrovna dělám to pětihodinové, tak příště ☺

  3. Veverka napsal:

    Nebo kyselá okurka nahoru je výborná, krájím ji na proužky. ?

  4. kvetula.v napsal:

    Šikovná Babica 😉 Další ňamka na chlebík a velmi lehce proveditelná, klidně i jako vedlejší produkt (když mám v troubě volněji, jelikož vyrábím dvouporcovky, často ještě něco přihodím- toto by se šiklo)
    Díky za inspiraci 😎

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..