(949) Tajemství

100 g kýty nebo kotlety bez kostí
100 g kuřecích prsíček
100 g jablek, hrušek, ananasu (buď ve směsi, nebo jen jeden dva druhy)
větší množství oleje na smažení

Na obalení masa  hustší těstíčko ze 2 vajec, hladké mouky a vody

Na omáčku:
1/4 l vody
2 lžíce sójové omáčky
2 lžičku krupicového cukru

špetka soli
1,5 lžíce octa
2 – 3 lžičky solamylu
hrst opražených mandlí nebo burských oříšků

Maso nakrájíme na kousky,  ovoce také  a  snažíme se, aby byly zhruba stejně velké (takže  pokud použijeme  nakládaný ananas, přizpůsobíme  ananasovým kouskům tvar masa a dalšího ovoce). Kousky obalíme v těstíčku a postupně osmažíme v oleji – nejdříve maso, pak ovoce. Smažíme do bledého odstínu a dáváme na ubrousky okapat. Když máme všechno osmažené, znovu to naskládáme do pánve a rychle dosmažíme do zlatova. Opět necháme okapat.

Mezitím si na druhé pánvi připravíme omáčku: svaříme vodu s cukrem, solí, sojovou omáčkou a octem, nakonec přidáme šrob, rozmíchaný v troše studené vody. Omáčku mícháme, dokud nezhoustne (trvá to jen krátkou chvíli)  a nakonec přidáme pražené mandle nebo buráky. Omáčka by měla mít konzistenci světlého medu – hustá, zlatavá a skoro průhledná, s mírně sladkokyselou chutí (dochutí každý podle svého).

Servírujeme s rýží a nebo kousky masa a ovoce dáme na mísu, zalijeme omáčkou a necháme strávníky, ať si své tajemství nabere každý sám .

Recept jsem získala kdysi dávno na PŽ, ale už fakt nevím od koho. Fravera? Úsměvka?
Haderach

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

20 komentářů: (949) Tajemství

  1. lakysa22 napsal:

    Vynechám to kuře,? a můžu i já!!!
    Kuře spáchám zvlášť, a pak přihodím pro ostatní strávníky?

  2. jarybarka napsal:

    Tak to bych si dala.Možná bych k těm masům ještě přidala drůbeží játra.Dělávala jsem je podobně ale jen s jablky a bylo to výborné.Tady je spousta jiných chutí na výběr.?

  3. hrabeboto napsal:

    Takto jsem na vánoce při namáčení sušených švestek do čokolády, z legrace, namočili jednu kulatou feferonku. Samozřejmě jsem si ji ,při svém pověstném štěstí, taky vytáhl a snědl. Ani jsem nemohl sakrovat.

  4. kvetula.v napsal:

    Tak tohle vypadá velmi zajímavě. Připomnělo mi to pirohy mé slovenské tchýně – dávala většinou 3 různé náplně , pěkně je promíchala a dokud se do pirohu nekouslo, nikdo nevěděl co se v něm skrývá. Určitě vyzkouším 😎
    PS : Fravera nebyla přizvána, nebo se tu skrývá pod jiným nickem? Nechodila jsem tam až tak dlouho před zrušením, ale pamatuji si, že mívala taky dost podnětné příspěvky.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..