(974) Hybridní knedlíky

1 kg brambor
2 vajíčka
250 g hrubé mouky
150  g dětské krupičky
3 starší housky
sůl

Brambory (ideálně uvařené ve slupce den předem) oloupejte,  nastrouhejte nahrubo, přidejte vajíčka, trochu soli, krupičku, mouku a na malé kostičky pokrájené housky.

Rozdělte  na díly a vyválejte šišky o průměru asi 5-6 cm. Vložte do vroucí vody (pozor, odmíchat ode dna, aby se nepřilepily) a vařte zvolna necelých 20 minut.

Krom klasické přílohy se skvěle hodí na knedlíky s vajíčkem 🙂 HaderachKwisatz

Příspěvek byl publikován v rubrice Bezmasá jídla. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

33 komentářů: (974) Hybridní knedlíky

  1. Jana Macůrková napsal:

    Já je dělám i z teplých brambor a dávám půl prášku do pečiva.

  2. bozena.fialova napsal:

    Omlouvám se, můj příspěvek vůbec nesouvisí s receptem. (Ale ty knedlíky stopro zkusím, vypadají prudce jedlé.)
    Urodily se mi krásné kdoule v množství o hodně větším než malém a já pro valnou část nemám využití. Takže jestli má někdo zájem, stačí mi písnout na mail – jsem na email.cz a domluvíme se, že bych je poslala. A klidně se hlaste všechny, mám jich opravdu mooooc. Podotýkám, že za ně NIC NECHCI, spíš to budu brát od vás jako přátelskou výpomoc, aby to krásné ovoce neskončilo na kompostě. Na netu je k dispozici dost receptů, já z nich dělám zavařeninu (portugalsky je údajně kdoule „marmello“, od toho prý vzniklo slovo „marmeláda“) a je moc dobrá a voňavá. K zásilce bych hned přiložila osvědčený návod. Tak už se moc těším, že se ozvete. Díky, Fialka. 🙂

  3. Devětapadesátka napsal:

    Boženko, jestli je to tak, já bych si ráda nějaké vzala. Můžeme se domluvit, podle kde bydlíš, třeba bych mohla dojet. Děkuju předem!

  4. Vera M. napsal:

    Knedle zkusím , to je jasná zprava , dělám bez housek , tak to bude fajn změna?

  5. IvaC napsal:

    Taky k receptu: moje tehdy (to uz je 35 let) postarsi milovana kolegyne, smazila
    housticku do bramborovych knedliku na masle. Byla to mnamka.. ???

  6. BOYE napsal:

    Holky, jsem nadšená! Já do knedlíků dávám kde co, montuju těsta dohromady a vždycky se bojim to jen naznačit na veřejnosti… A teď se ukazuje, že v tom nejsem sama! A zvláště houskáče vylepšené bandurama, to oblibuju.
    A jak píše IvaC: Se smaženou houstičkou… mňam

  7. jarybarka napsal:

    Já bych si prosím taky ráda vzala ale neznám mejlovku.

  8. a.rena napsal:

    Kluci v akci kdysi dělali chlebový knedlík. Zařadila jsem ho do repertoáru a je veeelmi oblíbený, páč je veeelmi jedlý. Nejlepší je s játrovou omáčkou. Taky houbová s ním není k zahození.

  9. kvetula.v napsal:

    Přiznávám, že mne nikdy nenapadlo vytunit brknedle. Vypadá to zajímavě, vyzkoušíme 😎

  10. BOYE napsal:

    Trochu od tématu, ale zase ne tak moc: Čistíme špajz a lednici (několik téměř rituálních každoměsíčních jídel ze všeho, co v zásobárnách smutně kouká – spotřebovat). Tož jsem pekla krutý stehýnka na kdejaké zelenině a že prý s brkaší. Všechno šlo standardně do chvíle, než byla zjištěna absence mléka a jiných ředidel do brambor. Dorostenka mě vyštvala z kuchyně s tím, že si poradí a ta kaše prostě BUDE!. Jo, nebylo to složité a bylo to nezvykle chutné: Brambory naředila OŘÍŠKOVÝM mlékem a přihodila na supradrobno posekané dva zelené ocásky z rašící cibule. A kousek másla. Nakonec jsme jedli maso jen tak, zeleninové podpečení si prý dáme zítra s risi bisi, a kaší jsme si tvořili boule za ušima.
    Já vím, oříškový mlíko… Od doby, co to naše dítě bezlepkuje, se u nás doma vyskytujou různé podivnosti a u některých zjišťujeme, že nám fakt chutnají. A nemlíka (kokos, mandle, oříšky) do té kategorie patří.
    No, to jen tak, že erteple jsou opravdu velmi tolerantní a vstřícná potravina.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..