(990) Kuře na kdoulích

2 – 3 kdoule
1 kuře
1 citron
1 cibule
2 lžíce medu
rozmarýn
sůl, pepř

Troubu předehřejte na 180°C. Kuře důkladně opláchněte a osušte. Uvnitř i zvenku ho pořádně osolte, opepřete a pomažte medem (pokud použijete naporcované, tak že všech stran). Posypte ho najemno nasekaným rozmarýnem, vložte do pekáče a podlijte trochou vody. Kdoule oloupejte, odstraňte jádřinec a nakrájejte na osminky. Přidejte je do pekáče společně s na plátky nakrájeným citronem a na měsíčky pokrájenou cibulí. Přiklopte a pečte dokud nebude kuře měkké a zlatavé. Podávejte například se šťouchanými brambory.

Moje rada: citron nedávat, je to překombinované. Haderach

Příspěvek byl publikován v rubrice Experimenty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

18 komentářů: (990) Kuře na kdoulích

  1. BOYE napsal:

    Ty tyyyyyy ty tentonoc! Já bych tě majzla … A nepošlu! U nás včera KRŮTÍ KŘÍDLA NA KDOULÍCH!!!!!! Taková pěkná fotečka! Citronu jsem se vyhnula, byla lžíce hrubozrnné hořčice a místo rozmarýnu tymián. A do základu k cibuli jsem dala roztavit kousek slaniny – maličký, jen z důvodu parfemace. Ve finále holky chtěli víc omáčky, tak jsem maličko kápla vývar z kuřete a prohnala cedníkem.
    No, tu fotku ti posílám hned, abys měla černý svědomí 🙂

  2. jarybarka napsal:

    Ale notak dámy!Náramě se mi to hodí!Dnes mám v plánu kuřecí stehna,tak budou na kdoulích.
    Kompot z nich má úžasnou chuť.Teda z kdoulí ne ze stehen.???

  3. BOYE napsal:

    Dyk to bude jak diplomka z plzeňských práf. 🙂

  4. krutopazout napsal:

    ahoj holky, hlásím, že žiju, sice hekticky, ale jde to:-))) (info pro Janu a Lakysku – děkuji za Vaši starostlivost)
    Musím říct, že kdoule jsem zvyklá dávat do šuplíků k prádlu, nenapadlo mě z nich vařit. Ještěže Vás mám, pořád mě zásobujete něčím novým!

  5. jarybarka napsal:

    Medové kuře na kdoulích bylo vynikajíci.Jako příloha byly opékané brambory s dýní hokaido.A moje oblíbené komči.

  6. kvetula.v napsal:

    Tak tohle vypadá mňamozně, ale budu muset trochu obměnit. Můj chlap je sice všežravý, ale maso v kombinaci s medem neoblibuje. Když chci dát do marinády med, musím ji hodně výrazně okořenit (zázvor to jistí 🙂 )

  7. Jana Macůrková napsal:

    U nás byla dneska rádoby čína, maso se sladkou kombinací můžeme kdykoliv a v jakémkoliv množství. K tomu samozřejmě rýže. A tak jsem si vzpomněla, jak nás učili naši dva Laosané, že krátké banány a dlouhá rýže jsou lepší.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..