2 – 3 kdoule
1 kuře
1 citron
1 cibule
2 lžíce medu
rozmarýn
sůl, pepř
Troubu předehřejte na 180°C. Kuře důkladně opláchněte a osušte. Uvnitř i zvenku ho pořádně osolte, opepřete a pomažte medem (pokud použijete naporcované, tak že všech stran). Posypte ho najemno nasekaným rozmarýnem, vložte do pekáče a podlijte trochou vody. Kdoule oloupejte, odstraňte jádřinec a nakrájejte na osminky. Přidejte je do pekáče společně s na plátky nakrájeným citronem a na měsíčky pokrájenou cibulí. Přiklopte a pečte dokud nebude kuře měkké a zlatavé. Podávejte například se šťouchanými brambory.
Moje rada: citron nedávat, je to překombinované. Haderach
Ty tyyyyyy ty tentonoc! Já bych tě majzla … A nepošlu! U nás včera KRŮTÍ KŘÍDLA NA KDOULÍCH!!!!!! Taková pěkná fotečka! Citronu jsem se vyhnula, byla lžíce hrubozrnné hořčice a místo rozmarýnu tymián. A do základu k cibuli jsem dala roztavit kousek slaniny – maličký, jen z důvodu parfemace. Ve finále holky chtěli víc omáčky, tak jsem maličko kápla vývar z kuřete a prohnala cedníkem.
No, tu fotku ti posílám hned, abys měla černý svědomí 🙂
Rccept taky, šupšupšup…
Ale notak dámy!Náramě se mi to hodí!Dnes mám v plánu kuřecí stehna,tak budou na kdoulích.
Kompot z nich má úžasnou chuť.Teda z kdoulí ne ze stehen.???
Dyk to bude jak diplomka z plzeňských práf. 🙂
No 🙂 🙂 🙂
Ale tady nejsme v Plzni, u nás opisovat dovoleno….i když to nemáme v Pravidlech serveru.
Když my neopisujem. Maje současně kdoule i hlad, uvařily jsme každá v podstatě totéž a ve stejný den. A já začínala s těma brkama jako obvykle: „Tak co, chcete do papiňáku, nebo na pekáč?“… A pak začala improvizace.
ahoj holky, hlásím, že žiju, sice hekticky, ale jde to:-))) (info pro Janu a Lakysku – děkuji za Vaši starostlivost)
Musím říct, že kdoule jsem zvyklá dávat do šuplíků k prádlu, nenapadlo mě z nich vařit. Ještěže Vás mám, pořád mě zásobujete něčím novým!
Do prádla vkládám raději kdoulovec (na jaře červené květy, plody jako krásná žlutá jablíčka). Kdoule se dost rády kazí a zjistit, že mám mezi prádlem shnilou kdouli, není nic moc.
Medové kuře na kdoulích bylo vynikajíci.Jako příloha byly opékané brambory s dýní hokaido.A moje oblíbené komči.
Kimči. (Sem hrábla vedle)
Tak tohle vypadá mňamozně, ale budu muset trochu obměnit. Můj chlap je sice všežravý, ale maso v kombinaci s medem neoblibuje. Když chci dát do marinády med, musím ji hodně výrazně okořenit (zázvor to jistí 🙂 )
Něčím ho zabav. Neuvidí, nepozná… A kdyby vyslovil podezření, sveď to na kdoule 🙂
Nemusí vidět , ale jeho mlsnej jazýček identifikuje 😕
Kdoule už ochutnal, na to mi neskočí. Ale neboj, jednoho mlsnýho chlapa ještě zvládnu 😉
Teď zas byla nějakou dobu chyba na serveru – nezlobí to teď nějak moc často? 🙁
U nás byla dneska rádoby čína, maso se sladkou kombinací můžeme kdykoliv a v jakémkoliv množství. K tomu samozřejmě rýže. A tak jsem si vzpomněla, jak nás učili naši dva Laosané, že krátké banány a dlouhá rýže jsou lepší.
…a tím se liší od Italů… 🙂
Spíš je to tím, na co tu rýži používají.
No právě. Já jsem někdy zarytý Laosan a jindy vyrytý Ital. I s banánama. 🙂