(997) Dýňové máslo

aneb pokus, který vyšel, autorkou pracovně nazvaný Hlép z ovanžovou pomasánkou, vajčaty a petlšelí

půl hokaida velikosti pomelo
půl palice neloupaného česneku
pár kapek oleje
máslo mírně změklé + dvě lžičky hořčice

Do dýně bez semínek položte pár stroužků česneku, zastříkněte olejem a upečte do měkka (stačí položit na talířek a přifařit k čemukoli, co je zrovna v troubě). Dýni a vymačkaný česnek v misce rozmělněte vidličkou do hladka – jde to velmi snadno. Lze i se slupkou, my si ji oloupali a pojedli jako opečánky 🙂 Do vlahé kaše vmíchávejte změklé máslo v množství podle chuti. Já dala cca 100g. Dochuťte hořčicí, případně špetkou soli. U nás používáme na chleba stejně jako máslo, ale je to skvělé i jako základ pomazánek. Dokonce už jen holý základ, pouze dýně a máslo, je lahodný a vlastně chuťově neutrální.

Dle nezaměnitelného stylu jste zajisté poznali, že recept stvořila BOYE.

Příspěvek byl publikován v rubrice Experimenty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

13 komentářů: (997) Dýňové máslo

  1. Devětapadesátka napsal:

    Good idea, olalá! Levné, dietní, dobré, no co víc si přát? A jako základ pomazánek ideální. No není ta Boye úžasná? Samozřejmě je!!!

  2. jarybarka napsal:

    Líbí se mi.I ten název.A když jsem četla ovanžovou napadla mě Boye coby autor.
    Je to vynikajíci nápad.Jdu do toho.Mňam.

  3. kvetula.v napsal:

    Před časem jsem dělala dýňovou pomatlánku. Rozšlehanou pečenou dýni s olejem a kořením. Nakonec jemně krájenou cibulku. Přidat hořčici mne nenapadlo, ale i tak nám chutnala. Guacamole se mi nějak nedaří, ale dýňovka sklidila úspěch. 😎

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..