aneb pokus, který vyšel, autorkou pracovně nazvaný Hlép z ovanžovou pomasánkou, vajčaty a petlšelí
půl hokaida velikosti pomelo
půl palice neloupaného česneku
pár kapek oleje
máslo mírně změklé + dvě lžičky hořčice
Do dýně bez semínek položte pár stroužků česneku, zastříkněte olejem a upečte do měkka (stačí položit na talířek a přifařit k čemukoli, co je zrovna v troubě). Dýni a vymačkaný česnek v misce rozmělněte vidličkou do hladka – jde to velmi snadno. Lze i se slupkou, my si ji oloupali a pojedli jako opečánky 🙂 Do vlahé kaše vmíchávejte změklé máslo v množství podle chuti. Já dala cca 100g. Dochuťte hořčicí, případně špetkou soli. U nás používáme na chleba stejně jako máslo, ale je to skvělé i jako základ pomazánek. Dokonce už jen holý základ, pouze dýně a máslo, je lahodný a vlastně chuťově neutrální.
Dle nezaměnitelného stylu jste zajisté poznali, že recept stvořila BOYE.
Good idea, olalá! Levné, dietní, dobré, no co víc si přát? A jako základ pomazánek ideální. No není ta Boye úžasná? Samozřejmě je!!!
Och, jak se to ješitce krásně čte 🙂
Přemýšlím, jak dostat do ženského rodu výrok Anife V. Ta jednomu muži chtěla poděkovat za lichotku a řekla mu: „Och, vy lichokopytníku!“ 🙂 (Možná už jsem to tu ventilovala, ale mě se to moc líbí) A přece ti neřeknu lichokopytnice.
Líbí se mi.I ten název.A když jsem četla ovanžovou napadla mě Boye coby autor.
Je to vynikajíci nápad.Jdu do toho.Mňam.
Boye je samozřejmě úděsná, ale název tipujuna dcerku..?
SPRÁVNĚ!
Abyste věděli, jak to funguje: Uvařím, nainstaluju, Dorostenka kritickým okem případně doinstaluje, vyfotí a z jejího počítače posílá mně. A do předmětu vymyslí název, abych věděla, co mi to dorazilo – většinou je toho totiž víc. Já pak k zaslanému jen dopíšu pracovní postup a odešlu dál. A Haderach s oblibou ten přeposílací název ponechá pro ctěné publikum.
Bojïnko, fšak vím!! Teď jsem si v testu zjistila, že mě ještě ten Adenauer nečeká, a díky ťukálistové jsem to rozpustila bleskem..
rozluštila..
Úděsná – no to je 🙂 🙂 🙂
Úžansá!! Se nad tím nepozrastavuj …
Uuuuaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa 🙂 🙂 🙂
Mě to napadlo už u Hlep 🙂
Anděl ( s ďáblem v těle ??? )
Před časem jsem dělala dýňovou pomatlánku. Rozšlehanou pečenou dýni s olejem a kořením. Nakonec jemně krájenou cibulku. Přidat hořčici mne nenapadlo, ale i tak nám chutnala. Guacamole se mi nějak nedaří, ale dýňovka sklidila úspěch. 😎